Byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Videregående skoler i Oslo på gult nivå fra tirsdag

De videregående skolene i Oslo vil fra og med tirsdag 18. mai gå over til smitteverntiltak på gult nivå. Voksenopplæringen fortsetter på rødt nivå.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er glad for at smittetallene fortsatt går ned i Oslo. Nedgangen har flatet noe ut, så vi må fremdeles gå forsiktig og kontrollert fram, men byrådet mener at det er forsvarlig å holde fast ved planen om å innføre gult nivå i videregående skole neste uke, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

– Samtidig håper vi at massetesting ved 26 av de videregående skolene fra neste uke vil kunne stanse eventuelle utbrudd før de har ført til omfattende smitte. Overgangen til gult nivå kombineres med strenge smitteverntiltak i skolene, og jeg vil oppfordre alle ungdommer, foreldre og lærere til å sørge for at smittevernreglene overholdes så vi kan fortsette å holde skolene åpne fram til sommerferien og gå videre med gjenåpningen , sier han.

Rødt nivå opprettholdes imidlertid i voksenopplæringen.

– Det er nødvendig for å overholde smittevernforskriftens krav, samtidig som det gir elever og ansatte forutsigbarhet i skolehverdagen, sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap).

Fridager kan bety mer smitte

I uke 18 ble det gjennomført 3485 koronatester av elever og ansatte i videregående skole i Oslo. Kun to av disse var positive. Smittenivået for 16-19 år er nå fortsatt lavere enn når man innførte rødt nivå høsten 2020, opplyser byrådet i pressemeldingen.

De fleste videregående skoler er i gang med massetesting denne uken. 26 videregående skoler vil være i gang med massetesting fra neste uke. Fra uke 21 vil ni ungdomsskoler være klare for massetesting.

– Både elever og ansatte understreker viktigheten av å unngå hyppige skifter mellom trafikklys for å sikre mest mulig forutsigbarhet og redusere antall karantener. Det er innspill vi lytter til. Endringene vi nå gjør forventer vi at vil vare frem til skoleslutt i juni. Samtidig har denne pandemien vist oss, gang på gang, at den er svært uforutsigbar. Vi går nå inn i en periode med flere fridager, noe som kan bidra til økt mobilitet og smitte. Derfor er viktig at alle gjør sitt ytterste for å etterleve smittevernreglene, slik at den positive utviklingen kan vedvare, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

De videregående skolene er nå inne i en periode hvor det gjennomføres tentamen/heldagsprøver. I pressemeldingen heter det at planer for gjennomføring er allerede lagt og det kan være krevende å endre dette på kort varsel. Skolene kan derfor ved behov organisere og gjennomføre disse prøvene som opprinnelig planlagt.

Powered by Labrador CMS