AUF-leder Mani Hussaini mener det er viktig at elevene også lærer om ideologien bak angrepet, det vil hva som motiverte terroristen Anders Behring Breivik til å utføre angrepene. Arkivfoto: Utdanning

22. juli skal inn i ny læreplan for grunnskolen

Elever skal lære om 22. juli i de nye læreplanene som skal innføres i 2020. Det viser nye skisser for læreplaner som legges frem denne uken.

Publisert

Grunnskoleelever skal lære om 22. juli i de nye læreplanene som skal innføres i 2020. Det viser skisser for læreplanene som Utdanningsdirektoratet skal legge frem denne uken, skriver NRK

– Vi skal sikre at 22. juli skal omtales i læreplanene, sier avdelingsdirektør Hedda Huse i Utdanningsdirektoratet.

AUF-leder Mani Hussaini mener det er viktig at elevene også lærer om ideologien bak angrepet, det vil hva som motiverte terroristen Anders Behring Breivik til å utføre angrepene.  

 

Støtte fra Sanner

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner mener det er naturlig at 22. juli skal inn i læreplanene.

– Ekstremisme, uavhengig hvor den kommer fra, truer verdier det norske samfunnet er bygget på, som demokrati, likeverd og toleranse. Da er det naturlig at man diskuterer årsaken til at noen går i angrep på disse verdiene, sier Sanner til NRK.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal håper det blir tid til å komme med innspill til temaet. Han sier til NRK at «inkluderingen av 22. juli må ikke bli gjort på en lemfeldig måte».

Utdanning har spurt Utdanningsdirektoratet (Udir) om å utdype arbeidet med 22. juli i læreplanene, men Udir hadde ikke anledning til å svare ennå.

Dagens læreplaner er fra 2006, og skal altså erstattes av de nye læreplanene i 2020.

 

 

Powered by Labrador CMS