Gnist-barnehagene selges til Norlandia. Her ved Gnist Trøa i Trondheim. Bildet er tatt i en annen anledning.

Selger Gnist-barnehagene til Norlandia

Norlandia kjøper Gnist-barnehagene fra grunnleggerne av kjeden og oppkjøpsfondet Altor - som dermed trekker seg helt ute av barnehagesektoren.

Publisert Sist oppdatert

Totalt 17 barnehager går dermed fra å være under Gnist-navnet til å bli en del av Norlandia-konsernet.

– Jeg er sikker på at med den faglige forankringen og langsiktige tilnærmingen som har vært et kjennetegn ved Norlandia Barnehagene, vil barn, ansatte og foresatte oppleve at overgangen vil være preget av kontinuitet og stabilitet, sier Lill Nyseter Kortgaard, administrerende direktør i Gnist Barnehager i en pressemelding.

– Vi er fornøyde med at Gnist-barnehagene blir en del av vår organisasjon, uttaler Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør for Norlandia Barnehagene.

Saken ble først omtalt av barnehage.no.

Ute av barnehagesektoren

Til nettstedet sier Voldsnes at de ikke har bestemt seg for hvorvidt de skal gjøre noe med organisasjonen de overtar. Oppkjøpet ligger også enn så lenge hos konkurransetilsynet. Det er ventet et avklaring derfra i slutten av oktober.

Konsernet var tidligere heleid av ekteparet Bjørn og Kjersti Grønmyr. Utdanningsnytt har tidligere avdekket hvordan Grønmyr-paret hentet ut over 50 millioner i utbytter fra Gnist-kjeden.

I 2018 solgte ekteparet 80 prosent av aksjene til det svenske oppkjøpsfondet Altor for 356 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

I 2020 kom nyheten om at Gnist-konsernet hadde solgt 11 av sine barnehageeiendommer til et selskap eid av australske storfond.

Maria Tallaksen, partner i Altor Equity Partners sier til barnehage.no at det de har merket seg det politiske skiftet, men sier at det er "en helhetsvurdering som nå gjør at vi selger Gnist Barnehager til Norlandia".

Med salget er Altor helt ute av barnehagesektoren.

Powered by Labrador CMS