– Utdanningsforbundet burde frontet Sandefjordsaka

– To tøffe lærere frontet kampen mot skoleregimet Sandefjord kommune ville innføre. Det burde vært Utdanningsforbundet, sa Hilde Torp fra Bærum til årsmøtet i Utdanningsforbundet Akershus.

Publisert

Med dette innleda hun til Bærums forslag til følgende vedtak: «Vi vil vurdere alternative arbeidsmåter og aksjonsformer for å motarbeide innføringen av karakterliknende vurderingsformer.

Vi skal protestere mot bruken av en gradert vurderingsskala som innebærer bruk av lav – middels og høy eller liknende uttrykk.»

Behovet for å vurdere alternative arbeidsmåter og aksjonsformer begrunna hun med erfaringene fra Sandefjord.

– Det er Utdanningsforbundet som skal ligge i forkant og protestere og aksjonere, sjøl om vi enkeltlærere aksepterer det ene tiltaket etter det andre fra skoleeier. I Sandefjord var det omvendt. Slik kan det ikke være flere ganger, ikke minst fordi de menneskelige omkostningene for dem som tar kampen, de blir for store, sa Torp.

– Pø om pø er vi på vei inn i en skole vi ikke vil ha. Vi gjør ting i dag som vi ikke hadde akseptert for ti-femten år siden. Nå trenger vi en fagforening som sier stopp før vi skjønner det sjøl, sa Hilde Torp, og fikk salen med seg.  

Powered by Labrador CMS