Telemark går til kamp mot kommersialisering av skolen

Utdanningsforbundet i Telemark vil ha slutt på at internasjonale gigantselskaper definerer innholdet i norsk skole.

– Det siste skudd på kommersialiseringen er det globale firmaet Pearson. Nå er PISA-testene outsourcet til dette internasjonale gigantselskapet. De har vunnet anbudsrunden lyst ut av OECD, men vi får ikke vite hva kontrakten er verdt i rene penger, heter det i resolusjonen som ble enstemmig vedtatt i Vrådal.

På årsmøtet i Telemark ble det uttrykt stor bekymring for påvirkningskraften det amerikanske selskapet får på innholdet i norsk skole.

– Alle kjenner til betydningen «teach to test», sa Solveig Rambøl fra Kragerø som sto bak resolusjonsforslaget. Hun la vekt på at det er stor motstand blant lærerne på å bruke så mye tid på å spisse undervisningen mot gode testresultater.

– Pearson leverer altså PISA-testene, og retter og analyserer dem selv. Med andre ord: De definerer problemene, gir diagnosen og selger til slutt medisinene, heter det i resolusjonen.

Årsmøtet vedtok også en resolusjon mot økt bruk av testing i skolen, og pekte på at testingen er en tidstyv som tar tid vekk fra annet viktig arbeid i skolen.

Powered by Labrador CMS