Steinar Strømsli er ny fylkesleder i Sogn og Fjordane

I dag ble det klart at Steinar Strømsli tar over etter Gunn Marit Haugsbø som fylkesleder i Sogn og Fjordane. Han ble valgt uten motkandidater.

– Jeg har noen enorme sko jeg skal fylle. Gunn Marit har sittet i fylkesstyret i 13 år og hun gjort en veldig god jobb. Men jeg tror ikke jeg kan følge hennes sti. Jeg må finne min egen. Og når professor Linda Lai fra BI sitter i salen kan jeg si dette; jeg er veldig prososialt motivert, sa Strømsli.

Steinar Strømsli (44) er tilsatt som assisterende rektor ved Halbrend skule i Førde. Han er utdannet adjunkt og har vært lærer siden 2000. Strømsli har vært med i fylkesstyret siden 2006. Før det har han vært arbeidsplasstillit, hovedtillitsvalgt og nestleder i lokallaget. Han ble valgt med 106 stemmer.

 

Haugsbø blir rektor

Nåværende fylkesleder Gunn Marit Haugsbø går av etter tre perioder, som er maksimal tid en kan ha vervet.

– Jeg er gått ut på dato, sier Haugsbø, spøkefullt. Til høsten begynner hun som rektor ved Naustdal skole, skolen hun har hatt permisjon fra. Haugsbø skriver for tiden masteroppgave om rollen som hovedtillitsvalgt. Hun har gjort en studie i åtte fylker.

 

Hoddevik gjenvalgt

Magnhild Hoddevik ble gjenvalgt som nestleder med 102 stemmer, to blanke. Fra talerstolen sa hun:

– Jeg er glad for tilliten. Da jeg ble valgt til nestleder i fjor, sa jeg det samme om min forgjenger, Jarle Hessevik, som det Steinar sa om Gunn Marit: "Det er store sko jeg skal fylle". Da sa Gunn Marit til meg at "det er nok best du bruker dine egne", sa Magnhild Hoddevik og høstet latter fra salen.

Hoddevik er tilsatt ved Askvoll skule i Askvoll kommune. Hun er lektor med tilleggsutdanning.

Hoddevik har tidligere vært arbeidsplasstillitsvalgt, lokallagsleder, hovedtillitsvalgt og både leder og nestleder i lokallaget. Hun ble valgt til nestleder i fylkeslaget i 2014, da Jarle Hessevik gikk av med pensjon.

Utdanningsforbundet Sogn og Fjordane har 4300 medlemmer. Kontoret i Førde har 10 tilsatte, to kontoransatte og åtte tillitsvalgte som er frikjøpt.

 

Powered by Labrador CMS