Nyvalgt leder stum, og rørt til tårer

Det er sjelden fylkeslederen i Troms ikke sier noe, men det å få fornyet tillit var en sterk opplevelse.

Publisert

Thomas Nordgård klarte ikke å skjule at han satte stor pris på å bli gjenvalgt til leder i Troms. På sedvanlig nordnorsk vis kom det jo en god unnskyldning på det plutselige anfallet av stumheten.

– Det var et plutselig pollenallergisk anfall, selv om det er vinter ennå.

Første hele setning etter å ha hatt store problemer med å si med ord hvor glad han var, kom kontant.

 

Dreamteam

Også nestleder Anita Richarsen var tydelig fornøyd med en ny periode i lederduoen i Troms.

– Thomas og jeg er et bra team. Vi har fungert godt sammen i forrige periode og jeg gleder meg til å gå på en ny periode, sa en meget glad nestleder.

 

Det telles og telles

Valg av nytt fylkesstyre gikk knirkefritt i Troms, men det ble mer kamp da vararepresentantene skulle velges. Til noen plasser var det fire kandidater; i alt seks plassene skulle fylles. Det er en kabal som skal gå opp, kjønn, sted og arbeidsplass teller inn.

For å komme i mål, måtte til og med baksiden av stemmesedlene benyttes.

 

Fra første til fjerde

På spørsmål om hvorfor det er sånn at det er varaplassene som skaper sånn engasjement hadde gjenvalgte leder Thomas Nordgård en teori.

– Det er litt ufarlig, men også en måte å posisjonere seg og sitt lokallag på.

På aller første varaplass sto Lars Erik Dahlberg, fra Tromsø, i løpet av valgprosessen ble han flyttet rundt på lista og endte til slutt opp på fjerde varaplass.

– Det er greit. Hvorfor det er så mye kamp om varaplassene kan en jo spekulere på. Å bli valgt til et sentralt verv over fire år medfører mer forpliktelser, enn å stille som vara. Jeg ser på det som en måte å engasjere meg litt og lære nye ting på, sier Dahlberg til Utdanning.

Powered by Labrador CMS