Ledelsen i Vestfold er gjenvalgt

Leder Petter Andersen og nestleder Marie Bru fikk fornyet tillit på årsmøtet i Utdanningsforbundet Vestfold.

Publisert

Fylkesleder Petter Andersen (48) ble gjenvalgt med 107 stemmer, mens fire var blanke. Marie Bru (51) ble enstemmig valgt for en ny periode som nestleder i fylkeslaget på årsmøtets første dag.

Begge er lærere i grunnskolen. Andersen er fra Sandefjord, Bru fra Tønsberg.

 – Da jeg ble valgt for tre år siden, hadde jeg to bestillinger: Å bidra til mer synlighet og være mer involvert i politisk virksomhet. Jeg føler jeg har fått støtte for jobben jeg har gjort, sier Petter Andersen til Utdanning.

 Han ser nå fram til å fortsette dette arbeidet.

– Jeg er opptatt av å involvere lokallag i politiske prosesser og sørge for at fylkeslaget er et bindeledd mellom lokal- og sentralleddet i organisasjonen, sier Andersen.

I løpet av årsmøteperioden har det storma særlig i Sandefjord, der kommuneledelsen til slutt valgte å droppe et avkrysningsbasert system for elevvurdering etter sterke protester fra både elever og foreldre.

– Det var en sak som viser hvordan vi som fagforening må jobbe: Vi må støtte medlemmer som sier fra. Dette var krevende, men vi gjorde det riktige, framholder Andersen.

 

Lytte til kloke hoder

Marie Bru synes det var moro å bli gjenvalgt.

– Det tyder på at jeg har gjort et godt inntrykk, og Petter og jeg utfyller hverandre godt, sier hun.

 Hun er opptatt av at fylkeslaget skal være et serviceorgan for medlemmene og være lyttende.

– For meg er det viktig å gi plass til at andre skal komme til orde med sine meninger. Og det er mange kloke hoder i Utdanningsforbundet, sier hun.

Powered by Labrador CMS