Ikke enighet om solidaritetsresolusjon i Telemark

Et mindretall i Telemark advarte mot en politisering av Utdanningsforbundet og gikk imot en solidaritetsresolusjon som ble vedtatt av et stort flertall.

Resolusjonen som blant annet tar til orde for at Utdanningsforbundet at Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria, føre en mer raus flyktningpolitikk, gå imot tiggerforbud, sende skip til Middelhavet for å redde flyktninger og anerkjenne Palestina, ble vedtatt mot 39 stemmer.

 

Seks punkter

Det var Olav Drevland fra Kragerø som fremmet den seks punkter lange solidaritetsresolusjonen.

– Vi bruker mest tid på indremedisin og våre egne kampsaker. Jeg synes vi også skal se litt utover oss selv, sa han.

Inger-Lise Sikkeland fra Bamble tok umiddelbart ordet og sa at hun synes det var fint å være på et fylkesårsmøte hvor delegatene ser litt utover sine egne ønsker. Også Mona Nicolaysen fra Skien støttet resolusjonen.

 

– Lov å være blå

Imidlertid var flere delegater negative.

– Dette er forslag som hører hjemme i et politisk parti. Jeg vet om flere medlemmer hos meg som jeg kan få problemer med hvis jeg sier ja til denne resolusjonen, sa Villy Aufles fra Kviteseid.

Også Bente Vogsland fra Seljord var kritisk til at årsmøtet skulle vedta en slik resolusjon.

– Selvfølgelig har man lyst til å støtte flyktninger, men det blir vanskelig å få presentert en smørbrødliste over saker som er veldig diskutert i mediene akkurat nå. I disse sakene har de politiske partiene ulike løsninger. Det må kunne gå an å være blå og likevel tilhøre denne organisasjonen, sa hun.

 

Powered by Labrador CMS