UDF-leder i Hedmark: Innlands-Norge må bli mye mer synlig i UDF

Egil Reinemo fra Hamar ble enstemmig valgt til ny leder i Utdanningsforbundet Hedmark. Det er på tide at Innlands-Norge blir mye mer synlig i organisasjonen, mener han.

Publisert

Nestleder blir Lise Beathe Hov fra Ringsaker. Det ble resultatet etter at fylkesårsmøtet hadde talt.

Egil Reinemo (57) ble enstemmig valgt med 110 stemmer, mens Hov fikk 82 av de 110 stemmene. Reinemo er i medlemsgruppe grunnskole, mens Hov er i medlemsgruppe barnehage.

Jeg hadde ikke forventet et enstemmig resultat, så det tar jeg til meg. Det er godt å vite at jeg har et samlet årsmøte bak meg, sier Reinemo til Utdanning rett etter valget.

Vil være Innlandsstemmen

Han ønsker at Utdanningsforbundet Hedmark skal bli en enda mer slagferdig organisasjon.

 Innlands-Norge trenger å bli mer synlige i Utdanningsforbundet. Jeg tror fylkeslagene i Hedmark og Oppland kan samarbeide og motivere og påvirke hverandre til å bli bedre, sier Reinemo.

Han har bakgrunn som klassestyrer, rådgiver og assisterende rektor ved Børstad ungdomsskole på Hamar fra 1982 til 2007. Siden 1971 har han hatt mer eller mindre sammenhengende tillitsverv i forskjellige organisasjoner. Han har også vært aktiv kommunepolitiker i Hamar KrF.

 Nå har jeg sagt nei til å fortsette i kommunestyret, for det blir for mye, sier Reinemo.

- Noen ganger litt kjapp

Debatter vil han imidlertid ha mer av, og han setter dem gjerne i gang selv. Leder av valgkomitéen i Hedmark, Anita Karlsen, sa i presentasjonen av Reinemo at han «tenker klart og raskt, men noen ganger litt kjapt». Samtidig framhevet hun at han er kunnskapsrik, kommunikasjonssterk både muntlig og skriftlig og har god oversikt over alle medlemsgruppene.

 Han kan til tider ha behov for å tenke seg litt mer om før han handler, men han tåler å få tilbakemeldinger og tar til seg kritikk, sa Karlsen.

Reinemo sier han setter pris på gode diskusjoner.

 Vi må ta debattene, og det er behov for enda mer meningsbrytning og problematisering i Hedmark for å få fram de gode argumentene. Der har vi i Hedmark fortsatt litt å gå på, sier han til Utdanning.

Kjøttvekta

Som viktige saker framover nevner han diskusjonen om lærernes etiske plattform og et mulig profesjonsetisk råd, kampen om arbeidsmiljøloven, utfordringer knyttet til strammere kommuneøkonomi og vilkårene for arbeidsplasstillitsvalgte. 

– Vi i Utdanningsforbundet har også noen utfordringer knyttet til ivaretagelse av enkelte medlemsgrupper. Da tenker jeg først og fremst på lederne, men også medlemmene fra barnehage. Det må vi jobbe med, sier Reinemo.

Han sier han har tro på Utdanningsforbundet både som tydelig fagforening og som profesjonsorganisasjon.

 Som organisasjon skal vi også bruke kjøttvekta når det er nødvendig, med tanke på at vi er over 160.000 medlemmer. Mye kan tyde på at vi må bruke kjøttvekta i enda større grad framover, sa Reinemo til årsmøtedelegatene.

Powered by Labrador CMS