Stort flertall for Solveig Hals som ny nestleder i Telemark

Årsmøtet i Telemark har valgt Solveig Hals fra til ny nestleder. Hun lover å arbeide for at Utdanningsforbundet fortsatt er en trygg og sterk fagforening.

Hals var valgkomiteens kandidat og fikk 77 stemmer, mot 29 stemmer til motkandidaten.

Dermed fikk ikke lokallaget i Porsgrunn tilstrekkelig støtte til sitt benkeforslag om Geir Evensen som ny nestleder.

Avstemningen ble utsatt til onsdag av hensyn til at årsmøtet skulle bli kjent med begge kandidatene. Både Evensen og Hals ble også oppfordret til å holde en valgtale for seg selv, på oppfordring fra Kragerø-benken.

– Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle stå her og holde en amerikansk valgtale for meg selv, men etter tydelig oppfordring fra Kragerø, så får jeg si litt om meg selv, sa Hals.

 

– Land fylt av honning

Hun fortalte at hun kommer fra voksenopplæringsfeltet.

– Der blir mitt liv satt i perspektiv hver eneste dag i møte med flyktninger og asylsøkere som kommer fra land der de ikke har hatt noen muligheter. Jeg får lov til å presentere dem for et land som er fylt av honning, jeg representerer et Norge som er et velferdssamfunn som er et eventyr for våre elever, sa hun.

Hals påpekte hvor viktig det er å sørge for fortsatt gode skoler og barnehager i Norge, for å verne velferdsstaten.

– Da må vi også arbeide for gode arbeidsforhold for alle som jobber her. Gode fagforeninger er avgjørende for velferdsstaten. Og en tydelig og sterk fagforening er det jeg ønsker å arbeide for, sa hun.

 

Synlige og tøffe

Motkandidaten, Geir Evensen, la i sin valgtale vekt på at Utdanningsforbundet må være synlige og tøffe.

– Vi i fylkesledelsen skal være eksperten alle vet om, alle lytter til, alle spør når det er noe de lurer på. Vi må være synlige, vi må være klare og vi må være tøffe, sa han.

Evensen sa også at fagforeningsledelsen må passe på at de ikke blir seg selv nok.

– Vi må sørge for at grasrota blir hørt, helt inn til Oslo hvis det er nødvendig, og også at meldingene vi får derfra kommer ut til medlemmene, sa Evensen.

Powered by Labrador CMS