Ønsker ikke lærerspesialister

Utdanningsforbundet Troms sier nei til ordningen med mindre undervisningstid og ekstra lønn til lærerspesialister.

Publisert

– Alle er vi vel superlærere, jeg ønsker ikke at vi skal få A eller B lærere. Fokuset må være på at alle lærere må få tid og lønn, ikke bare noen få, sier Morten Rennemo til Utdanning.

Rennemo fikk Utdanningsforbundet Troms til å vedta en uttalelse der fylkeslaget protesterer mot ordningen med lærerspesialister.

– Jeg er selv fra Harstad, og der er det søkt om ti lærerspesialister. Disse vil få ekstra lønn og nedsatt undervisningstid.

Fra høsten 2015 prøves det ut en toårig ordning med lærerspesialister i grunnskole og videregående skole, med delfinansiering fra staten.

Ifølge Kunnskapsdepartementet er formålet at dyktige lærere skal kunne ha en faglig karrièrevei, men samtidig ha undervisning som sin hovedoppgave, i tråd med strategien i Lærerløftet.

 

– Skaper forskjeller

– Dette hever statusen til noen få lærere. Jeg kan ikke se at dette er med på å øke statusen til læreryrket. Utviklingen av en framtidig skole skal gå gjennom en kollektiv skoleutvikling der alle lærerne har en reel mulighet for å delta, sier Rennemo.

Lærerspesialistene får 48.000 kroner mer i lønn, eller 24.000 og nedsatt undervisningstid.

– Det er beklagelig at regjeringen nok en gang innfører en ordning som er mer symbolpolitikk enn et ønske fra norsk skole. Det er også beklagelig at ordningen kun fokuserer kun på to fag. Bruk pengene til å skape en god skole for alle, dette er ikke veien å gå, sier Rennemo.

Powered by Labrador CMS