Et kampvillig årsmøte

Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag markerte en tydelig front mot privatisering og for økt samarbeid med resten av fagbevegelsen på sitt årsmøte på Røros 5.–7. mai.

En av de viktigste sakene som ble behandlet var den politiske plattformen for den kommende årsmøteperioden, og tonen ble satt under fylkesstyremedlem Hans Liengs innledning med tittelen «Norsk arbeidsliv i endring?» Hans Lieng, som senere i møtet ble valgt som fylkesleder for den kommende fireårsperioden, gikk hardt ut mot forsøkene på å endre den norske modellen, og han var også selvkritisk til at en samlet fagbevegelse var altfor passiv da fagforeningen Parat kjempet for å beholde en tydelig hovedarbeidsgiver.

- Alle forstår at Kjos-modellen fort kan spre seg, sa Lieng, som advarte mot en undergraving av de ansattes rettigheter.

Lieng lovte at hele fagbevegelsen, inkludert Utdanningsforbundet, skal være bedre forberedt når Norwegian-konflikten høyst sannsynlig kommer opp på nytt.
 

Nei til profesjonsetisk råd

Fylkesstyret hadde før årsmøtet lagt fram en anbefaling om at Utdanningsforbundet burde etablere et profesjonsetisk råd, på linje med det søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark og Finland har. Det var flertallet på årsmøtet ikke enig i, og saken ble nedstemt.

Årsmøtet vedtok også flere resolusjoner, blant annet et krav om at Utdanningsforbundet bør arbeide for å heve yrkesfagenes og yrkesfaglærernes status, samt en uttalelse som tar avstand fra den økende kommersialiseringa av barnehagesektoren.

Powered by Labrador CMS