214 arbeidsplasser i Rogaland står uten tillitsvalgte

Fylkesstyret i Rogaland er bekymret over at arbeidsgivere gjør det vanskelig å drive med fagforeningsarbeid.

Publisert

– Det er viktig at medlemmene våre har en egen tillitsvalgt på arbeidsplassen, men det er det veldig mange som ikke har, sier Rita Ødegård. Ødegård er medlem av Fylkesstyret i Rogaland, et fylke som mangler tillitsvalgte på 214 arbeidsplasser.

I dag fattet årsmøtet i Rogaland et vedtak hvor de ber Utdanningsforbundet sentralt om å jobbe for å sikre tillitsvalgte tilstrekkelig tid til å kunne utføre verv og arbeidsoppgaver. Ødegård mener at mangelen på tillitsvalgte skyldes nettopp at man ikke får lov til å drive med fagforeningsarbeid i arbeidstiden.

Barnehagene sliter

– Grunnen til at vi mange ikke har en tillitsvalgt på arbeidsplassen er at arbeidsgiver ikke legger til rette for det, sier Ødegård. Problemet er størst i barnehager og på arbeidsplasser hvor det er få medlemmer av Utdanningsforbundet, som for eksempel PP-tjenesten, sykehus eller andre institusjoner.

– Skolene har stort sett gode ordninger for tillitsvalgte, men i mange barnehager sliter man med dette. Særlig er det mange private barnehager som har problemer med å dette, sier Ødegård.

Powered by Labrador CMS