Akershus vil ha lærerne ut av KS

- Staten må overta arbeidsgiveransvar og forhandlingsansvar for lærerne. Det skal Utdanningsforbundet kjempe for, krever fylkesårsmøtet i Akershus.

Publisert

Det ble vedtatt på fylkesårsmøtet i kveld, og med det vedtaket stemte årsmøtet ned fylkesstyrets forslag.

Fem lokallag, Ullensaker, Nittedal, Bærum, Skedsmo og Asker, hadde levert inn forslag med samme intensjon: Ny forhandlingspartner for lærerne.

Mot dette sto fylkesstyrets forslag, hvor det het det at Utdanningsforbundet på bredt grunnlag skal utrede muligheter og konsekvenser av at en sentral forhandlingsmotpart f.eks. staten overtar forhandlingsansvaret og eventuelt arbeidsgiveransvaret fra kommunene.

 

- Må ikke vike det vanskelige

- Ikke pakk inn budskapet. Ull avler ull, var blant kommentarene dette fikk.

- Stemmen fra lærerværelsene er tydelig. KS forstår oss ikke slik en arbeidsgiver bør, sa Bjørn Atle Steen Årbog fra Nittedal.

De som tok til ordet mot fylkesstyrets forslag var jamt over sterke i sine uttalelser om misnøyen med KS. Og de ville handle nå, ikke vente på en utredning.

Gro Iren Abrahamsen, som sjøl sitter i fylkesstyret, var blant dem som tok til ordet mot fylkesstyrets forslag.

- Vi er blitt fortalt at det er så vanskelig å få igjennom et krav om å gå over til staten at det omtrent er umulig. Men vi må ikke vike unna det som er vanskelig, sa hun.

 

Skole og barnehage

Fylkesstyret argumenterte for sitt forslag med den omkalfatringa kommunesektoren står overfor. Det gjør at det nå vanskelig å si hvordan kommunene vil organisere seg. Dessuten ville det være uheldig om det ikke er sammen instans som har arbeidsgiver- og forhandlingsansvaret for skolelærere og barnehagelærere.

Men fylkesstyret fikk 26 stemmer for sitt forslag. Forslaget om at Utdanningsforbundet skal arbeide for at staten overtar arbeidsgiver- og forhandlingsansvar fikk 83 stemmer.  

 

Powered by Labrador CMS