Uenighet om nestledervervet i Telemark

Utdanningsforbundet i Telemark har gjenvalgt Harald Johansen som leder for fylkeslaget, men det er uenighet om hvem som skal bli fylkets nestleder.

Valgkomiteen har enstemmig innstilt på Solveig Hals til ny nestleder etter Berit Lia som valgkomiteen av det de kaller helhetshensyn ikke går inn for at skal gjenvelges. På årsmøtet tirsdag kom det imidlertid benkeforslag fra lokallaget i Porsgrunn om at Geir Evensen fra Porsgrunn heller skal velges til ny nestleder.

– Vi har ikke vært helt fornøyde med dagens lederduo og mener at Geir Evensen vil være et bedre valg. Vi ønsker en sterkere profilering av fylkeslaget og mer aktivitet, sa Astrid Margrete Danbolt fra Porsgrunn.

 

Utsatte for å bli kjent

Porsgrunn-benken gikk inn for at årsmøtet skal få bedre tid til å bli kjent med valgkomiteens forslag – Solveig Hals, og motkandidaten de selv foreslår, Geir Evensen, og fikk derfor årsmøtet med seg på å utsette valget av nestleder til onsdag.

Valget av leder ble imidlertid gjennomført på første årsmøtedag.

– Det store flertallet i nominasjonsprosessen er enige om at Harald er det naturlige ledervalget, sa leder i valgkomiteen, Dag Magne Andersen på årsmøtet.

Andersen sa at valgkomiteen har vært opptatt av helhetlig tenkning rundt sammensettingen av det nye fylkesstyret.

Det kom ingen motforslag mot valgkomiteens enstemmige innstilling til ledervervet, og Harald Johansen ble gjenvalgt mot seks blanke stemmer.

Johansen ble gjenvalgt rett etter at fylkesårsmøtet hadde vedtatt fylkeslagets årsmelding der blant annet håndteringen av streiken ble viet stor plass.

 

Vant opinionen

– Jeg retter en stor takk til dere ute i lokallagene som mobiliserte. Å være i streik er organisasjonsbygging av beste merke, sa Harald Johansen da han la fram meldinga for årsmøtet. Johansen la også velt på at Utdanningsforbundet vant opinionen i denne saken.

– Hvis ikke vi hadde vært trygge og sterke på profesjonsargumentene våre og vårt arbeid rettet mot elevenes arbeid, ville vi aldri vunnet opinionen i denne streiken, sa han.

 

Selgere

Johansen og fylkesstyret gikk imidlertid ikke helt fri for kritikk fra årsmøtet.

– Det meste av virksomheten i fylkeslaget har vært uten plett og lyte, men vi har kritiske merknader til innsatsen fra fylkeslaget mellom presentasjon av meklingsresultatet og uravstemningen. Mange følte at fylkeslaget ble litt for mye av en selger av et budskap som de kanskje ikke likte – noen av oss følte at de gjorde det med litt for stor glød, sa Olav Drevland fra lokallaget i Kragerø.

Drevland fremmet et tilleggsforslag til årsmeldingen hvor denne kritikken ble tatt opp. Forslaget ble enstemmig vedtatt av årsmøtet.

Powered by Labrador CMS