Vestfold vil ha bare Handal på topp

Steffen Handal er Utdanningsforbundet Vestfolds eneste kandidat som forbundsleder foran landsmøtet i november. Det vedtok årsmøtet i fylkeslaget onsdag.

Publisert

Fylkesstyret hadde foreslått både nåværende leder Ragnhild Lied og 2. nestleder Steffen Handal som aktuelle kandidater til ledervervet, med Handal som kandidat til vervet som 1. nestleder dersom Lied tar gjenvalg. Men et overveldende flertall på 105 mot 6 stemmer vedtok at Handal skal være fylkeslagets eneste forslag til ledervervet.

Det var Utdanningsforbundet Tønsberg som fremma endringsforslaget som innebar å foreslå Steffen Handal til eneste lederkandidat.

– Han har mange av kvalitetene som vi synes er viktige. Handal er troverdig og representerer forbundet på en god måte, særlig i det offentlige rom, som i TV, aviser og på Twitter. Vi la spesielt merke til hans innsats i Sandefjord-saken. Vi synes kanskje han er passe arrogant, men mener det kler den rollen han skal ha, sa Øyvind Werrum i sin begrunnelse fra årsmøtets talerstol. 

Deretter ga representanter fra Sandefjord, Horten og flere andre lokallag sin støtte til forslaget om å bare foreslå Steffen Handal. 

Ingen av lokallagene hadde sendt inn forslag i forkant av årsmøtet, og fylkesleder Petter Andersen legger overfor Utdanning ikke skjul på at vedtaket kom som en overraskelse.

– Men delegatene står selvsagt fritt til å komme med andre forslag. Selv synes jeg både Ragnhild Lied og Steffen Handal kan fylle rollen som leder i Utdanningsforbundet, sier Andersen til Utdanning.

 

Handal er overrasket

Nestleder Steffen Handal er overrasket over vedtaket i Vestfold.

– Det var overraskende, sier Handal som er på Sola og skal tale på Fylkesårsmøtet i Rogaland senere i dag. Handal har ennå ikke gått ut med om han er lederkandidat.

– Jeg skal gi mitt svar på om jeg stiller som kandidat 1.juli, sier Handal til Utdanning.

Alle kandidatene til vervet som forbundsleder av Utdanningsforbundet må gi beskjed til valgkomiteen innen 1.juli. Valgkomiteen skal komme med sin endelige innstilling i begynnelsen av oktober.

Powered by Labrador CMS