Telemark vil ikke be om ny ledelse i Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet Telemark sier et rungende nei til å be om ny ledelse i forbundet. – En slik resolusjon er som å pisse i egen brønn, sier fylkesstyremedlem Morten Kleiv.

Forslaget om å vedta en resolusjon med krav om ny ledelse, ble nedstemt mot 9 stemmer. Forslaget ble fremmet av Olav Drevland fra Kragerø.

– Dette skriver seg fra det som skjedde mellom forhandlingsresultatet i fjor, og uravstemningen. Etter at 74 prosent av våre medlemmer sa nei til resultatet, gikk alt på skinner. Men det som skjedde forut for streiken, er det all grunn til å dvele ved, sa Drevland, som sa at forbundet trenger en ledelse som ter seg etter medlemmenes ønsker.

Forslaget ble møtt med stor motstand.

– En resolusjon er ikke veien å gå i denne saken. Å vedta en slik resolusjon er faktisk som å pisse i egen brønn, sa Morten Kleiv fra fylkesstyret.

Også flere andre delegater, som Marit Myhrer fra Skien og Astrid Danbolt fra Porsgrunn, ba sporenstreks om taletid og ba årsmøtet si nei til resolusjonen.

– Jeg er ubekvem med å skulle vedta en slik resolusjon. Det var fylkeslagene lokalt som meldte inn ståa til sentralt. Så gikk det til uravstemning, og da skulle vi svare ja eller nei. At svaret ble nei, kan jeg ikke forstå at skal innebære at ledelsen skal måtte gå. Er det resultatet forstår jeg ikke hvordan en ledelse skal fungere, sa Danbolt, og fikk stor applaus av årsmøtet.

Årsmøtet i Telemark skal torsdag behandle forslag på kandidater til sentrale verv. Onsdag vedtok årsmøtet i Vestfold overraskende å bare ha Steffen Handal på topp.

Powered by Labrador CMS