Fylkesleder Johannes Bjørset Aagaard i Utdanningsforbundet i Viken er i gang med arbeidet med å oppløse fylkeslaget og danne tre nye..
Fylkesleder Johannes Bjørset Aagaard i Utdanningsforbundet i Viken er i gang med arbeidet med å oppløse fylkeslaget og danne tre nye..

– Rektorene må lyttes mer til enn de ble ved etableringen av Viken

Sammenslåingen av fylkene i Viken var krevende for skolene, og Utdanningsforbundets fylkeslag tror oppløsningen også vil bli det.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningsforbundet Viken skal deles opp til nye fylkeslag, to år etter at fylket ble dannet.

– De ansatte i skoler og fylkesadministrasjonen har vært gjennom en krevende sammenslåing, og skal nå deles bare noen år etterpå. Da er det viktig at deres arbeidsforhold og arbeidsmiljø ivaretas i perioden som kommer med oppbyggingen av nye fylker, sier fylkesleder i Utdanningsforbundet i Viken, Johannes Bjørset Aagaard.

Utdanningsforbundet i Viken forutsettes også at staten tar regningen, samtidig som man ser på finansiering av fylkeskommunene for å sikre en forsvarlig drift i fremtiden.

Les også: Tonje Brenna om Viken: – Jeg kan leve med tre fylker

– Rektorene må lyttes til

– For Utdanningsforbundet Viken er det essensielt at oppdelingen ikke går på bekostning av de ansatte og elevene. Driften ute på skolene må sikres, og rektorenes erfaring og kompetanse må benyttes i mye større grad enn de ble ved etableringen av Viken, sier Aagaard.

I Viken skal det opprettes tre nye regions-utvalg og tre nye partssammensatte utvalg.

– De hovedtillitsvalgte i fylkeskommunen skal i tiden fremover både følge opp storfylket Viken, samtidig som de skal være tett på prosessen med å etablere tre nye fylker. Det er derfor viktig at de får arbeidsvilkår som gjør de i stand til å utøve god medbestemmelse, ellers risikerer vi å få nye fylkeskommuner som er bygget på sviktende grunnmur, sier Aagaard.

Les også: Fylkestinget i Troms og Finnmark går formelt inn for oppdeling

Oppløsning av fylkeslaget

– Arbeidet, og da ikke minst tankeprosessen, har allerede startet. Vi må være i forkant her, for å sikre en best mulig oppstart for de nye fylkeslagene. Men ivaretakelsen av medlemmene og lokallagene i Viken skal som sagt prioriteres helt frem til oppdelingen av Viken er en realitet, sier Aagaard.

Han tror det kommer til å bli et travelt år.

– Tiden frem til våren 2023 blir derfor hektisk med bygging av nye fylkeslag, samtidig som vi selvsagt har medlemmenes arbeidsvilkår som førsteprioritet og at Utdanningsforbundet Viken skal driftes videre.

Powered by Labrador CMS