FrP-representantene Roy Steffensen (t.v.) og Per-Willy Amundsen under en spørretime i Stortinget.
FrP-representantene Roy Steffensen (t.v.) og Per-Willy Amundsen under en spørretime i Stortinget.

Frp lover høyere sykepleierlønn – har ikke tatt stilling til tvungen lønnsnemnd

Høyere sykepleierlønn ble en del av partiprogrammet til Fremskrittspartiet etter siste landsmøte. Men de har ikke tatt stilling til hvordan de vil stille seg til tvungen lønnsnemnd i Unio-streikene.

Publisert Sist oppdatert

På landsmøtet i mai vedtok Fremskrittspartiet en opptrappingsplan for sykepleiere og helsefagarbeidere.
Der heter det blant annet at partiet skal "løfte lønnsnivået til sykepleiere og helsefagarbeidere, som sikrer at vi beholder og rekrutterer nødvendig personell".

Men foreløpig har ikke partiet bestemt seg for hva de skal stemme når tvungen lønnsnemnd i Unio-streikene skal behandles i Stortinget.

"Det vil partiet først gjøre når saka blir lagt fram for Stortinget", skriver politisk rådgiver i Frp Kai Morten Terning i en e-post til Utdanningsnytt.

Les også: Lærer: – Slutt å gjøre gratisarbeid og dropp alt som ikke står i arbeidsinstruksen

Ap avventer også

Både kommunestreiken og Unios streik i Oslo endte i tvungen lønnsnemnd.

Nå blir det etter all sannsynlighet rikslønnsnemnda som bestemmer det endelige utfallet av lønnsoppgjøret i kroner og øre. Men først skal Stortinget ta stilling til hvordan de vil stille seg til tvungen lønnsnemnd og regjeringens håndtering av saken.

Det vanlige er at når Stortinget gir tilslutning til tvungen lønnsnemnd, får arbeidstakerne den lønnsøkninga som lå i siste riksmeklerens siste forslag til løsning.

Tre partier har allerede varslet at de vil stemme nei i Stortinget: SV, Rødt og MDG.

Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg sier til Utdanningsnytt at også de avventer regjeringens gjennomgang av saken før de bestemmer seg for hva de vil stemme.

– Vår oppgave er å vurdere hvorvidt statsråden gjorde det han kunne for å løse problemene som var oppstått. Det vil ta stilling til når saken blir lagt frem for Stortinget, sier Tvedt Solberg.

Powered by Labrador CMS