Dokka videregående skole er best i Innlandet på å få yrkesfagelever til å bestå.
Dokka videregående skole er best i Innlandet på å få yrkesfagelever til å bestå.

På Dokka vgs. får ikke elevene lov til å slutte

– Ingen får lov til å slutte - ikke før vi har prøvd alt. Vi gir ikke opp noen, og i og med at vi er en liten skole med vel 300 elever så ser vi alle, sier rektor Geir Otto Andersson ved Dokka vgs.

Dokka videregående skole er den beste yrkesskolen i Innlandet fylket på å gjøre elevene i stand til å bestå, skriver Oppland Arbeiderblad. Skolen er den tredje beste på studieforberedende i fylket.

– Det er hyggelig lesning. Det er noe annet når man ser det så tydelig sort på hvitt. Vi har jobbet hardt med dette, og det er godt å se at det har gitt resultater, sier Andersson.

Hemmeligheten bak de gode tallene er at ingen får lov til å slutte, ikke før skolen har prøvd alt.

– Vi ser tidlig om det er noen som trenger ekstra oppfølging og vi gir de det de trenger for å kunne bestå, sier Andersson.

Les denne: Nå gjennomfører 78 prosent av elevene videregående

Engelsk og matte er fag hvor mange som starter på yrkesfag trenger litt ekstra hjelp, forteller han.

– Derfor legger vi opp til at vi har flere lærere i klasserommet i disse fagene, eller en lærer og en assistent. Vi tar og ut elever fra klassen og gir de ekstraundervisning for å hjelpe de opp på det nivået som kreves, sier rektor Andersson.

Han forteller at målet for noen elever er å bestå et fag.

– Noen som kommer til oss er kanskje på et 5.-klassenivå i matte, og da er det vår oppgave å bygge de opp slik at de i det minste klarer å stå på videregåendenivå, sier Andersson.

Powered by Labrador CMS