General Dynamics F-16 Fighting Falcon er et amerikansk kampfly. F-16 er det mest tallrike nåværende vestlige kampflyet, med over 4 000 fly produsert siden 1976. Flyet ble bestemt innkjøpt til det norske Luftforsvaret i 1975, og første fly ankom Rygge flystasjon 15. januar 1980. Norge har hatt 74 av denne typen kampfly.

Det går mot søkerrekord hos Forsvaret

Det går mot søkerrekord for Forsvarets utdanningstilbud. Foreløpige søkertall viser at samtlige lederutdanninger ligger an til å sette ny søkerrekord.

– Lederutdanningene på bachelornivå, altså krigsskolen og lignende, hadde 859 søkere ved utgangen av mars i fjor. På samme tid i år er tallet på 1.249 søkere. Så det er vesentlig høyere, sier prosjektleder for rekruttering Truls Rakfjord ved Forsvarets mediesenter til NTB.

– På ingeniørutdanning så ligger søknadstallet på samme nivå som i fjor, legger han til.

– Utdanning og jobb i Forsvaret er attraktivt

Det gjøres fortløpende endringer på utdanningene i Forsvaret. Søkertallene har vært stabilt høye i mange år, men Forsvaret ønsker flere søkere, spesielt til ingeniørfag.

Les denne: Slik blir du lærling i Forsvaret

– Så langt ser tallene gode ut, på noen linjer ligger det an til nesten en fordobling fra i fjor. Det viser at utdanning og jobb i Forsvaret er attraktivt, sier generalmajor Henning-A. Frantzen, rektor og sjef for Forsvarets høgskole.

Studietilbud i vekst

Interessen har også vært stor for en annen type utdanning Forsvaret tilbyr. Årsstudium i ledelse og militære operasjoner, som er søkbart dersom man har bachelor, hadde svært mange søkere i år.

– Da fristen gikk ut tidligere i år var det 812 søkere som kjempet om 40 skoleplasser, opplyser Rakfjord til NTB.

Søknadsfristen for å søke høyere utdanning går ut 15. april.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS