Syke elever i Osloskolen bes holde seg hjemme i forbindelse med Koronaviruset
Syke elever i Osloskolen bes holde seg hjemme i forbindelse med Koronaviruset

Korona-viruset: Osloskolene får beskjed om å gjennomføre føre-var-tiltak

Men fredag snudde Utdanningsetaten i ett av rådene: Oslo-elevene kan likevel klemme.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningsetaten rådet torsdag 90.000 elever i Oslo-skolen om å unngå klemming som et smitteverntiltak mot koronaviruset. Fredag kom kontrabeskjeden.

Utdanningsetaten i Oslo sendte torsdag en epost til 183 Oslo-skoler om tiltak mot covid-19-utbruddet. Her fikk elever og ansatte beskjed om å unngå nærkontakt i form av klemmer og håndhilsing.

Fredag kommer det en kontrabeskjed fra kommunen.

– Vi har i ettermiddag fått et oppdatert råd fra smittevernoverlegen i Oslo kommune. Slik situasjonen er nå, er det likevel ikke behov for å advare mot nærkontakt som klemming og håndhilsing, skriver kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Utdanningsetaten i en sms til TV 2.

Hoste- og vaskeråd

Flere personer bosatt i Oslo er satt i karantene i forbindelse med spredning av koronaviruset (Covid-19) og Utdanningsetaten ber fortsatt alle skoler i hovedstaden om å gjennomføre følgende føre-var-tiltak:

  • Be foresatte om å holde syke elever hjemme
  • Snakke med elever om at man bør hoste i albuekroken
  • Minne elevene om viktigheten av god håndhygiene, vask med såpe i forbindelse med måltider og toalettbesøk
  • Skolene iverksetter styrket renhold av samtlige elevtoaletter og personaltoaletter og dørhåndtak utover det som fremgår av renholdsplanen som et midlertidig tiltak.

Utdanningsetaten oppfordrer byens elever og foresatte om å følge med på Oslo kommunes nettsider og helsenorge.no for å følge med på om det kommer nye råd fra helsemyndighetene.

Powered by Labrador CMS