SOHR: Skolebarn drept i russisk luftangrep i Syria

Minst tolv barn og tre lærere er drept i et russisk luftangrep som rammet en skole i Aleppo-provinsen i Syria, ifølge en eksilgruppe.

I tillegg ble over 20 barn og lærere såret i angrepet i byen Anjara nord i provinsen, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) mandag.

Ifølge SOHR har det siden søndag vært flere luftangrep og sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørere i Aleppo. Tre barn er drept i et rakettangrep utført av opprørere mot et regjeringskontrollert område i byen Aleppo, ifølge eksilgruppen.

Kontrollen over byen har vært delt mellom regjeringsstyrker i vest og opprørsstyrker i øst etter at kampene der begynte i 2012. Regjeringsstyrker utfører jevnlig luftangrep mot øst, mens opprørsstyrker skyter raketter tilbake.

Situasjonen er motsatt i områdene rundt byen, hvor opprørere kontroller store deler av områder vest for Aleppo og regjeringen kontrollerer områder i øst.

Russland, som støtter president Bashar al-Assads regime, innledet luftangrep i Syria i september i fjor. Russland sier det er ekstremistgruppen IS og andre «terrorister» som er målet for angrepene, men ifølge SOHR utgjør sivile en tredel av menneskene som er blitt drept i russiske luftangrep.

Syria og Russland er nødt til å stoppe bombingen av sivile, sier Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius etter meldingene om angrep mandag. (©NTB)

Powered by Labrador CMS