Veldedighetsorganisasjoner leverer mat til elever som ikke får skolemat

Veldedighetsorganisasjoner vil bidra med mat til elevene som ikke får skolemåltider når skolene stenges grunnet det nye koronaviruset.

Publisert

I dag ble det kjent at regjeringen stenger alle barnehager, skoler og andre utdanningsinstitusjoner i Norge som følge av koronaviruset. I England opplever skolene det samme, og det vil ramme mange elever.

– Ofte får elever frokost så vel som lunsj. Stenger skolene, må vi tilby to måltider, sier Andrew Forsey, direktør for Feeding Britain til det offentlige nettstedet Education Business, som bringer informasjon fra utdanningssektoren.

I verste fall kan tre millioner barn miste skolemåltidene sine. Nødprogrammer som dem som tilbys de fattigste barna i sommerferien, kan bli satt opp.

Også The Akshaya Patra Foundation melder seg «forberedt på krisemodus». Ansatte i matprosjekter i Bristol og Huddersfield undersøker nå hvordan ordninger for feriemåltider til hundrevis av barn kan tilpasses skolestengningene.

FareShare distribuerer vanligvis mat til mer enn 700 feriemåltids-prosjekter, men vil nå rekruttere flere frivillige til å takle matmangel i kjølvannet av det nye koronaviruset.

Powered by Labrador CMS