Svolværjenta Kristin Schultz tar over ledervervet i Elevorganisasjonen.
Svolværjenta Kristin Schultz tar over ledervervet i Elevorganisasjonen.

Kristin Schultz enstemmig valgt til ny leder i Elevorganisasjonen

Under Elevtinget sist uke ble Kristin Schultz fra Svolvær i Lofoten enstemmig valgt til å ta over som leder for Elevorganisasjonen fra 1. juli.

Publisert

Den nyvalgte lederen var tidligere elev ved Aust-Lofoten videregående skole. Hun gikk ut derfra våren 2019. Det siste året på videregående var hun politisk nestleder i Elevorganisasjonen i Nordland. I tillegg har hun vært nestleder i Ungdommens fylkesråd i Nordland fra 2017 til 2018.

Etter å ha fullført videregående skole, flyttet Kristin Schultz fra Lofoten til Oslo. Fra 1. juli 2019 har hun vært nestleder og jobbet fulltid for Elevorganisasjonens sentralstyre.

Sist uke var hun en av over 400 deltakere på Elevtinget som ble avholdt i Oslo. I sin begrunnelse for å stille til valg som leder, skriver hun blant annet:

– Dag for dag skal vi sørge for at skolen bygges litt mer på våre premisser. For det er kun med oss elever i spissen, at vi kan skape verdens beste skole.

Elevorganisasjonen ble stiftet i 1999 og organiserer rundt 180.000 elever og lærlinger. Elever i både ungdomsskole videregående skole er representert.

Powered by Labrador CMS