Leder for Elevorganisasjonen skryter av statsbudsjettet: - Det er hyggelig at elevene er fornøyde, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Foto: Anbjørg Bakken
Leder for Elevorganisasjonen skryter av statsbudsjettet: - Det er hyggelig at elevene er fornøyde, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Foto: Anbjørg Bakken

Elevene takker Sanner: – Vi har vunnet statsbudsjettet

Skolen er budsjettvinner, ifølge Elevorganisasjonen. Kunnskapsministeren er glad for skryt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er fornøyde. Dette er et godt budsjett for norsk skole, sier lederen i Elevorganisasjonen Alida de Lange D`Agostino.

Neste års statsbudsjett ble lagt fram i Stortinget i dag, og budsjettet var stramt. Mange er misfornøyd, men ikke alle:

– Det er forbedringspotensiale, men skolen er helt klart årets vinner, mener D`Agostino.

Elevorganisasjonen har vært bekymret

– Våre søsterorganisasjoner i nabolandene opplever kutt på kutt. Hvert eneste år kuttes det i budsjettene til skole. Det er derfor en positiv overraskelse for oss å få gjennomslag og flere midler i dette budsjettet, sier D`Agostino. Hun trekker fram flere poster Elevorganisasjonen er fornøyd med.

– Minstenormen for lærertetthet er finansiert som den skal. Det er satt av penger til nye læremidler og det er penger til stipend på yrkesfag for at det skal bli gratis å bli fagarbeider. I tillegg får Elevorganisasjonen en liten økning i driftstøtten, sier Alida de Lange D`Agostino.

Takker for et godt budsjett

I Stortingets vandrehall møter Elevorganisasjonens leder kunnskapsministeren. Hun tar ham i hånda og takker for et godt budsjett:

– Vi har vunnet statsbudsjettet, men flere kamper står for tur sier lederen av Elevorganisasjonen.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner tar imot rosen med et smil.

– Det er veldig hyggelig at mange er fornøyd med satsingen på barnehage og skole, sier Jan Tore Sanner.

Han innrømmer at det har vært diskusjoner innad i regjeringen.

– Prioriteringene er tøffere nå enn tidligere, men vi har likevel klart å få noen ekstramidler til skole og barnehage, sier Sanner.

– Penger til lærernormen

Sanner mener regjeringen har lagt inn nok penger til å videreføre arbeid som allerede er startet opp i skole og barnehage. Blant annet lærernormen.

– Lærernormen er finansiert. Vi har klare forventninger om at kommunene og skolene nå oppfyller lærernormen, sier Sanner. Også kunnskapsministeren er fornøyd med resultatet av regjeringens forslag til statsbudsjett.

– Jeg er godt fornøyd med at det blir brukt såpass mye penger på skole og barnehage, sier Sanner.

Powered by Labrador CMS