Leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Frank Aleksander Bræin, er fornøyd med at regjeringen vil satse på nyutdannete lærere gjennom veilederordningen. Foto: Pedagogstudentene
Leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Frank Aleksander Bræin, er fornøyd med at regjeringen vil satse på nyutdannete lærere gjennom veilederordningen. Foto: Pedagogstudentene

60 millioner til nyutdannede lærere

Over 2000 nyutdannede lærere vil få finansiert veiledningsordning i 2020. Pedagogstudentene er kjempefornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen satser på at nyutdannede lærere skal få veiledning når de starter å jobbe. Med over 60 millioner i statsbudsjettet vil over 2000 nyutdannede få en finansiert veiledningsordning i 2020.

– Vi har jobbet lenge for at veiledningsordningen må bli finansiert. Det er fantastisk at regjeringen prioriterer veiledning til nyutdanna lærere, sier leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Frank Aleksander Bræin.

– Nyutdanna lærere er en viktig ressurs, og derfor forventer vi nå at dyktige arbeidsgivere tilbyr veiledning til sine nye lærere, sier Bræin

Det skal settes av tid til at den nyutdannede og veilederen får tid til å gjennomføre god veiledning.

Kampsak

Over 2000 nyutdannede lærere, fordelt på 186 kommuner og 49 friskoler, skal nå få veiledning og en bedre overgang til yrket.

– Det er rom for lokale tilpasninger, men vi forventer at alle får en god veiledning, sier Bræin.

Det å gi nyutdannede en god veiledningsordning har vært en viktig sak for pedagogstudentene.

– Vi vet at veiledning er veldig viktig både for å utvikle gode lærere, og ikke minst, beholde dem i yrket, sier Bræin.

– Læreryrket er sammensatt og det er ikke alt vi kan lære i grunnutdanningene. Det store ansvaret, samarbeidet med foresatte, og ikke minst det å lede en klasse/barnegruppe, er eksempler på områder man lærer best når man selv står i yrket. Derfor er det flott at regjeringen satser på veiledning!

Foreløpig er det kun veiledningen til lærerne i grunnskolen som er finansiert.

– Vi har god tro på at regjeringen senere vil sørge for finansiering av veiledning til lærerne i barnehagen og videregående også, men dette er en god start, avslutter Bræin.

Powered by Labrador CMS