Glad for at alle elever får komme tilbake på skolen. Foto:
Glad for at alle elever får komme tilbake på skolen. Foto:

Elevlederen:
– Det er viktig at vi er tydelige på hvilke regler som gjelder når

Norske elever har vært gjennom en periode med mye usikkerhet, og nå er de glade for å få komme tilbake på skolen, mener Elevorganisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Elevorganisasjonen er fornøyd med de nye smittevernsreglene for skoler og elever.

– Vi har vært gjennom en slitsom periode med mye usikkerhet for elevene, og da gjør det godt at man med disse smittevernsreglene vet mer om hva man har i vente, sier påtroppende leder for Elevorganisasjonen Kristin Schultz.

En ny trafikklysmodell skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole. Modellen varierer fra grønt nivå med vanlig organisering, via gult nivå med moderate tiltak, til rødt nivå med mer omfattende tiltak.

I dag praktiserer barnehagene og skolene røde tiltak. Fra og med 2. juni kan de nedjustere til tiltakene på gult nivå.

Det betyr blant annet at barnehager og skoler igjen kan operere med hele avdelinger og klasser samlet.

Hun mener elevene gjerne vil tilbake på skolen og inn i klasserommene igjen.

– Det beste er nok likevel at elevene vil kunne samles i klassene igjen, for å få undervisning med lærer og rettferdige vurderingssituasjoner. Alle vil ha godt av å få normalisert hverdagen sin etter en lang periode med lock down og strenge restriksjoner, sier Schultz.

Smittevernsreglene krever at elever på videregående skal holde en meter avstand. Dette tror Elevorganisasjonen er mulig å få til.

– Det er viktig at vi er tydelige på hvilke regler som gjelder når, og hva det vil kreve av elevene. Etter det handler det om å ha tillit til hverandre. Ellers må vi aktivt legge til rette for å kunne holde avstand der det trengs, sier Schultz.

Her er trafikklysmodellen for barnehage, grunnskole og videregående skole

Drag row
Powered by Labrador CMS