Eivor Evenrud i Rødt kaller inn til høring. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen lover å svare på spørsmål.

Rødt kaller inn til høring om lederlønninger og konsulentbruk i Utdanningsetaten

Rødt kalte mandag morgen inn til høring i bystyret i Oslo for å få byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til å redegjøre for pengebruken i Oslo–skolen.

Publisert Sist oppdatert

«For at bystyrets medlemmer skal få svar på alle sine spørsmål, er det nå behov for en lengre form for utspørring – en høring», skriver Eivor Evenrud (Rødt) i en epost som hun sendte mandag morgen.

– Vi kommer selvsagt til å stille på høringen og svare på alle spørsmål som bystyrepolitikerne måtte ha i denne saken, sier Inga Marte Thorkildsen til Utdanningsnytt.

Dato for høringen er ennå ikke fastsatt, men den blir sannsynligvis i slutten av november. Men før høringen har Thorkildsen, som er byråd for oppvekst og kunnskap, fått vite at hun skal grilles i neste bystyremøte som er berammet til 18. november.

Det uttaler Høyre–representant i Byutviklingsutvalget Øystein Sundelin til Dagbladet.

Fryktet streik

Dagbladet skrev i dag om en SMS-utveksling de har fått tilgang på mellom Thorkildsen og direktøren i Utdanningsetaten Marte Gerhardsen. Der kommer det fram at Thorkildsen frykter streik i Utdanningsforbundet i Oslo som følge av sakene om økte lederlønninger.

«Jeg er sterkt bekymret for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til Gerhardsen i en SMS 22. oktober.

Det foreløpige resultatet av lønnsforhandlingene i Oslo, som har en egen tariffavtale, er nå ute på uravstemning blant medlemmene med høringsfrist 12. november.

Evenrud bekrefter at SMS-ene ble utslagsgivende for at hun nå har kalt inn til høring.

– Når politikere blir for opptatt av å styre budskapet, blir det bare rot. Dette er et skrekkeksempel på det. Nå sitter vi igjen med flere spørsmål enn svar, og kaller inn til høring for å få ordentlige svar, uttaler Evenrud til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS