Det er fremsatt nye trusler mot alle videregående skoler i Drammen, her ved Åssiden vgs.
Det er fremsatt nye trusler mot alle videregående skoler i Drammen, her ved Åssiden vgs.

Politiet bekymret etter trusler mot skoler i Drammen

Natt til tirsdag ble det fremsatt nye trusler mot alle videregående skoler i Drammen.

Publisert

Trusselmeldingene ble etter det Drammens Tidende erfarer publisert flere steder på nettet og omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen.

– Dette begynner å bli stort. Politiet har pratet med de fleste rektorene, og de er bekymret for situasjonen, sier Geir Oustorp, som leder politiets forebyggende enhet i Drammen.

Flere av truslene er publisert på Facebook-sidene til de videregående skolene og er fremsatt gjennom en profil som skal være hacket.

– Vedkommende er sjekket ut av politiet og holder til et helt annet sted i Norge. Alt tyder på at profilen som har publisert innholdet, er hacket, sier Oustrup.

Økt politiberedskap

Politiet skriver i en pressemelding tirsdag at det i løpet av den siste uka er blitt publisert trusler mot skoler i Buskerud på ulike nettfora.

– Vi ser svært alvorlig på slike trusler og etterforsker sakene. Samtidig har vi økt beredskapen i Buskerud med både uniformerte og sivile patruljer, opplyser Sørøst politidistrikt.

Skolene har startet sin virksomhet på vanlig måte etter anbefaling fra politiet.

Skolene følger opp

I en tekstmelding sendt til elever og foresatte ved Åssiden videregående skole, fremgår det at den er en av flere i regionen som har mottatt trusler på Facebook.

«Politiet er selvfølgelig på saken, og vi følger opp i tråd med politiets anbefalinger. Skoledagen går som vanlig», skriver rektor Ann-Mari Henriksen.

Den første trusselmeldingen ble sendt mot Danvik folkehøgskole og omhandlet et skyteangrep som skulle skje tirsdag kveld.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS