Rektor og assisterende rektor ved Hornum skole i Danmark er flyttet til en annen skole etter voldsom kritikk etter en runde med oppsigelser. Foto: Wikimedia Commons
Rektor og assisterende rektor ved Hornum skole i Danmark er flyttet til en annen skole etter voldsom kritikk etter en runde med oppsigelser. Foto: Wikimedia Commons

Skoleledelsen måtte gå etter kritikk på Facebook

Rektor og assisterende rektor ved den danske skolen Hornum er flyttet til en annen skole etter voldsom kritikk, blant annet på Facebook.

Rektor Morten Birk Petersen og assisterende rektor Heidi Jespersen er sagt opp med virkning fra nyttår etter at de ble møtt med hard kritikk, både internt fra skolebestyrelsen og fra befolkningen i Hornum, etter en runde med oppsigelser.

Det gjelder spesielt én lærer som de øvrige ansatte på skolen og innbyggerne i byen mener ikke burde vært sagt opp, skriver folkeskolen.dk.

 

Erfaren og godt likt

Innbyggerne kom med hissige ytringer på Facebook, og kommentarene ble så overveldende at kommunen mente at tilliten mellom skolen og foreldrene ikke kunne gjenopprettes, sier leder for barne- og skoleutvalget i Vesthimmerlands kommune, Henrik Dalgaard, til Nordjyske Stiftstidende.

Lokallagsleder Søren Eriksen i Danmarks Lærerforening er enig i kommunens beslutning.

– Det var det eneste riktige å gjøre. Stemningen var fullstendig ute av kontroll, og folk hisset hverandre opp. Jeg forstår beslutningen om å flytte skolelederne bort fra skolen og ut av lokalsamfunnet, sier Eriksen.

Læreren som strider dreier seg om, er en svært erfaren og godt likt lærer, ifølge Eriksen, som legger til at beslutningen om oppsigelsen av læreren er saklig.

 

Enig med kommunen

Den tidligere rektoren sier at de valgte ut tre lærere som skulle sies opp ut fra hvilke fag som passet med behovet ved skolen.

– Ut fra disse betraktningene konstaterte vi at han måtte sies opp. Det er overhodet ikke kjekt som leder å måtte gjøre dette, sier Morten Birk Petersen, som har fått jobb som rektor ved ungdomsskolen i Vesthimmerland i stedet.

Han er enig i kommunens beslutning om å flytte ham og den assisterende rektoren.

Skolebestyrelse vil ikke kommentere saken.

 

Powered by Labrador CMS