Elever ble feilinformert om Jesus

I et undervisningoppplegg kritiseres Gyldendal for å informere feil om Jesus. – Kritikerne har nok et poeng, svarer forlaget.

Publisert Sist oppdatert

I en undervisningsvideo som er vist i den danske grunnskolen kommer det fram at forskere er uenige om hvorvidt Jesus er en oppdiktet person.

– Det betyder at en drøss med elever er blitt feilinformert, sier en professor i religionsvitenskap til Kristeligt Dagblad.

De fleste forskere er enige om at det med all sannsynlighet eksisterte en person med navn Jesus omkring år 0, men i videoen fra Gyldendal for 4. til 6. klasse får elevene vite noe annet.

«Forskerne som i dag studerer kristendommens historie er ikke enige om hvorvidt Jesus har levd eller er en oppdiktet person (…) Historisk sett kan vi fortsatt ikke være helt sikre på om at Jesus faktisk har levd», heter det i videoen.

Les denne: Ti problemer som skolens religionsfag står overfor

Det er det rene vrøvl, lyder kritikken fra professor i religionsvitenskap ved Aarhus Universitet, Anders Klostergaard Petersen. Han forsker på tidlig kristendom og den historiske Jesus.

– Jeg kjenner ingen seriøse forskere som vil hevde at den historiske Jesus er en oppdiktet person. Det er dypt problematisk at undervisningsmaterialet gir inntrykk av at det er en gjengs oppfatning innenfor forskningen, sier han til avisa.

Kritikken støttes av Hans Krab Koed, lektor i religion/kristendomskunnskap ved lærerutdanningen UC Syd.

– Det er nesten ingen som betviler at Jesus har levd. Det er meget misvisende og uheldig for barna at de får inntrykk av at det er slik, sier han.

Redaksjonssjef hos Gyldendal Uddannelse, Kim Møller Hansen, innrømmer at kritikerne har et poeng.

– Jeg kan godt forstå kritikken. Derfor har vi bestemt oss for å se om vi kan få endret videoen. Dette er den første henvendelsen vi har fått på videoen, så det er ikke en problematikk vi har vært kjent med, sier han.

Powered by Labrador CMS