Danmarks statsminister Mette Fredriksen.

Håper på gradvis gjenåpning av skoler i Danmark over påske

Den danske regjeringen legger opp til at folk kan gå på jobb og på skole på ulike tidspunkt av dagen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver DR.

Mandag ettermiddag holdt den danske statsministeren Mette Frederiksen en pressekonferanse der hun roste danske for å følge myndighetenes råd.

- Hvis vi dansker, i de neste to uker, fortsetter med å stå sammen ved å holde avstand, og tallene fortsatt er stabile og fornuftige, så vil regjeringen begynne en gradvis, stille og kontrollert gjenåpning av vårt samfunn over påske, sa Fredriksen.

I dag er 533 personer smittet av korona innlagt ved danske sykehus, hvorav 137 får intensivbehandling. Det er et tegn på at kurven flater ut, sa Fredriksen.

Ulike tidspunkt

Norge og Danmark har hatt forholdsvis like strategier etter korona-utbruddet, og der, som her, er skoler og barnehager stengt til 13. april. I Sverige er det bare videregående skoler og høyere utdanning som har stengt, mens i Finland har man åpnet skolene for elever fra 1.-3. trinn, men uten møteplikt. For de eldre elevene forblir skolene stengt til 13.mai.

Den danske statsministeren ville ikke gå i detalj på hvordan de ser for seg at gjenåpningen av samfunnet skal skje, men hun skisserte blant annet at folk kan bli bedt om å arbeide og gå på skolen på ulike tider av døgnet for å unngå rushtrafikk og mange reisende med offentlig transport.

- Vi kan ikke egge frem en detaljert plan, men det kan for eksempel være at vi skal utdanne oss på forskjellige tider av dagen, sa Fredriksen.

Powered by Labrador CMS