Barna i denne Tromsø-klassen har allerede fullført oppgavene, slik at andre elever kan se hva de har gjort.
Barna i denne Tromsø-klassen har allerede fullført oppgavene, slik at andre elever kan se hva de har gjort.

BlimE feirer 10-års-jubileum med internasjonalt snitt

I ti år har NRK Super og BlimE bedt skoler og klasser opp til dans. I år har flere land blitt med, og nå lanseres et eget undervisningsopplegg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper at barn i år, kan bli mer oppmerksomme på de rundt seg, sier Beate Rendahl, prosjektleder for BlimE, NRK Super.

For ti år siden startet vennskapskampanjen, BlimE. Med slagordet "Si hei, vær en venn, bli med!", er målet å fremme vennskap og omsorg for hverandre. Dette året feirer BlimE jubileum, med internasjonal satsing.

– BlimE-uka er i år flyttet fra september til november, dette fordi BlimE-dansen til NRK Super har blitt internasjonal. I år skal BlimE-dansen ikke bare danses i Norge, men også i flere europeiske land og i Japan, forteller Anne Elin Kleva, Skolerådgiver i Redd Barna.

Victor Sotberg er et kjent ansikt for målgruppa, og leder BlimE-uka.
Victor Sotberg er et kjent ansikt for målgruppa, og leder BlimE-uka.

NRK Super har derfor i samarbeid med Redd Barna utformet et undervisningsopplegg med aktiviteter, som skal føre til at elevene blir bedre kjent.

– I noen klasser er det forskjellige vennegjenger, og man kan gå i klasse med noen man kanskje ikke kjenner så godt. Målet er at alle skal finne ut mer om hverandre. Hvis barna blir bedre kjent, er det kanskje lettere å inkludere, sier Rendahl.

Ny film hver dag

Hver morgen vil det bli publisert en film med Victor Sotberg og Chris Omdahl fra FlippKlipp i NRK Super. I videoene vil de introdusere og beskrive dagens aktivitet. Filmen vil bli tilgjengelig i NRK Supers nettspiller hver morgen slik at læreren kan se den før de viser videoen til klassen sin.

– Lærerne kan enten beskrive opplegget selv, eller vise filmene til elevene, forteller Rendahl.

På selve BlimE-dagen, som er torsdag 12. november, vil utfordringen til klassen være å øve på BlimE-dansen. Slik at alle er klare til å danse sammen klokken 12.

– Vi håper at alle legger til rette, og at alle blir med selv om de ikke liker å danse, sier Rendahl.

Sotberg og dansegruppa Quick Style, som har koreografert dansen.
Sotberg og dansegruppa Quick Style, som har koreografert dansen.

Trygt og inkluderende klassemiljø

Redd Barna har bidratt med å gi faglig innspill til opplegget, og innhentet innspill fra lærere til aktivitetene. De har også satt opp en egen veileder.

NRK Super og Redd Barna har jobbet med å finne gode aktiviteter som klasser kan gjennomføre mandag til onsdag i BlimE-uka.

– Hensikten med aktivitetene er at elevene skal bli bedre kjent, og bli mer trygge på hverandre i klassen, forteller Anne Elin Kleiva i Redd Barna.