I Gjesdal må ansatte i barnehagene ringe styrer når de er syke. Det har ført til et drastisk fall i sykefraværet. Ill.foto: Pixabay

Telefon til styrer ved sykdom har sendt sykefraværet rett ned

I Gjesdal må alle barnehageansatte ringe styreren når de er syke. Det har ført til mindre fravær.

Publisert Sist oppdatert

Barnehageansatte i Gjesdal kommune må nå ringe til styrer dersom de er forhindret fra å møte på jobb. Etter at ordningen ble innført, har sykefraværet gått drastisk ned, skriver lokalavisa Gjesdalbuen.

Rishagen FUS barnehage fikk diplom fra barnehagekjeden for å ha et nærvær på over 94,5 prosent i 2017/2018. Ledelsen i barnehagen fikk skryt for å ha lyktes med nærværsarbeidet.

Styrer Ida Martinussen i Rishagen barnehage startet med praksisen med at ansatte som er syke, ringer rett til sjefen. Etter det har barnehager i hele kommunen begynt med dette.

Barnehagelærerne er yrkesgruppen med mest sykefravær i landet. De vanligste helseplagene er ryggplager, nakkesmerter og hodepine.

– Ida presenterte hvordan de i Rishagen hadde jobbet med dette. I etterkant valgte vi, i samarbeid med styrerne, å lage oss en beste praksis for barnehagene i kommunen. Den handler om at de ansatte skal gi direkte beskjed til styrer dersom de ikke kan gå på jobb. De ansatte skal ringe til styrer. Det gis ikke anledning til å sende sms eller epost, sier barnehagesjef Rannveig Eriksen.

Disse må du ikke gå glipp av!

Powered by Labrador CMS