Illustrasjonsfoto: Paal Svendsen
Illustrasjonsfoto: Paal Svendsen

Ber Bergen kommune om å stanse bruk av Vigilo

Henning Warloe (H) til BT: – Hvis jeg var en forelder med barn i skolen, ville jeg vært veldig bekymret for å bruke dette verktøyet.

Publisert

Mandag denne uken valgte Bergen kommune å stenge deler av Vigilo-appen, etter det ble kjent at en forelder uten foreldreansvar fikk tilgang til den.

Hendelsen førte til at også Asker kommune valgte å stenge appen for noen timer.

Henning Warloe. Foto: Høyre
Henning Warloe. Foto: Høyre

Henning Warloe, nestleder i Komite for barnehage, skole og idrett i Bergen, går hardt ut mot skoleappen Vigilo, og ber kommunen stanse bruken.

– Jeg mener at Bergen kommune må stanse all bruk av Vigilo og kreve at leverandøren tar produktet tilbake. For meg virker det åpenbart at dette systemet er sluppet før det er tilstrekkelig kvalitetssikret, sier Henning Warloe til Bergens Tidende.

Problemer flere steder

Også i Fredrikstad har appen skapt problemer. Fredrikstad Blad rapporterer om at privat kommunikasjon mellom en forelder og lærer, som inneholdt personlige opplysninger, tidligere denne uken ble sendt ut til hele foreldregruppen.

Til Fredrikstad Blad forteller skolesjef Marit Mundahl at gruppesvarfunksjonen ikke var bestilt, og at de derfor kontaktet Vigilo for å få den fjernet.

Powered by Labrador CMS