Høyres Kent Gudmundsen er ute av lista til Troms Høyre til Stortingsvalget 2021.
Høyres Kent Gudmundsen er ute av lista til Troms Høyre til Stortingsvalget 2021.

Utdanningspolitikere forlater Stortinget

Flere av utdanningspolitikerne blir ikke å se på Stortinget etter valget neste høst. Nestleder i Utdanningskomiteen, Høyres Kent Gudmundset, tapte kampvotering og er ute av lista til Troms Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Høyrerepresentant i komiteen Marianne Synnes Emblemsvåg tar ikke gjenvalg.

Mens både Turid Kristiansen, Akershus, og Mathilde Tybring-Gjedde er innstilt på femteplass på sine lister, som er Akershus og Oslo Høyre.

Lærernormen

Agder Kristelig Folkeparti valgte ikke den profilerte skolepolitikeren Hans Fredrik Grøvan til sin liste til Stortingsvalget. Grøvan er blant anna kjent som mannen bak lærernormen.

Arbeiderpartiets medlem i Utdanningskomiteen Nina Sandberg har meldt at hun ikke tar gjenvalg. Det gjør derimot de to andre arbeiderparti-medlemmene, Torstein Tvedt Solberg fra Rogaland og Jorodd Asphjell fra Trøndelag. Begge står som nummer to på sine lister. Ved siste valg fikk Rogaland Arbeiderparti fire representanter. De to trønderfylka fikk seks mandater.

Leder for Utdanningskomiteen Roy Steffensen er innstilt på andre plass på lista for Fremskrittspartiet i Rogaland. Det er nominasjon denne helga. Rogalandspartiet har i dag tre representanter. Fremskrittspartiet er også representert i komiteen med Hanne Dyveke Søttar fra Nordland. Der er det nominasjon først i februar.

Nedgang

Meiningsmålinger har lenge vist nedgang i oppslutning for både Frp og Arbeiderpartiet sammenlikna med valget i 2017.

En meiningsmåling offentliggjort 27. oktober i år viser at Arbeiderpartiet hadde mista seks representanter og Fremskrittspartiet fire hvis meiningsmålinga hadde vært valgresultat. Det kan bety at en andreplass på lista ikke er sikker plass.

Førsteplass

Begge medlemmene fra Senterpartiet, Marit Arnstad og Marit Knutsdatter Strand, er innstilt på førsteplass på sine lister.

SVs medlem i komiteen Mona Fagerås er innstilt på førsteplass fra SV Nordland.

Solveig Schytz er vararepresentant for kulturminister Abid Raja. Hun er innstilt på andreplass på lista til Viken Venstre.

Powered by Labrador CMS