Kunnskapsdepartementet ber fylkesmennene om å undersøke økonomien i flere barnehageselskap etter en barnehagerapport fra revisjonsfirmaet BDO i mai. Illustrasjonsfoto: Inger Stenvoll.
Kunnskapsdepartementet ber fylkesmennene om å undersøke økonomien i flere barnehageselskap etter en barnehagerapport fra revisjonsfirmaet BDO i mai. Illustrasjonsfoto: Inger Stenvoll.

Lønnsutbetalinger på 5 millioner i familiebarnehager – departementet ber om gransking

En kjede med familiebarnehager skal ha utbetalt lønn på fem millioner kroner til økonomisjefen, ifølge en rapport bestilt av Kunnskapsdepartementet. Økonomiansvarlig i selskapet sier det er feil.

Publisert

Rapporten fra revisjonsfirmaet BDO ble offentliggjort 7. mai og handlet om økonomien i det private barnehagemarkedet. BDO gjorde flere funn i regnskapene de gikk inn som Kunnskapsdepartementet nå mener bør undersøkes nærmere av fylkesmennene.

Ett av selskapene de peker på er Nøtteliten familiebarnehage som driver 18 familiebarnehager i Bærum. Kunnskapsdepartementet har bedt fylkesmannen i Oslo og Akershus sjekke lønnsutbetalinger på til sammen fem millioner kroner.

I brevet fra departementet til fylkesmennene står det følgende:

«BDO viser til at Nøtteliten familiebarnehager har lønnsutbetalinger som isolert sett kan fremstå som særlig høye. Barnehagen har utbetalt en samlet lønn på kr. 5 millioner for stillingen som økonomisjef. Lønnen består av kr. 282 546 for hver av de 18 barnehagene i Nøtteliten-delen av familiebarnehagene.»

 

Nekter for millionlønn

Eierne av Nøtteliten familiebarnehage driver også Hakkebakkeskogen familiebarnehage. Den består av 14 familiebarnehager i Oslo. De to har felles administrasjon og sier sjøl at de er Norges største eier av familiebarnehager.

Økonomiansvarlig i de to selskapa, Raymond Frivåg, benekter at han har ei lønn på fem millioner. Han er lønna som andre i tilsvarende stillinger, sier han til Utdanningsnytt.no

Frivåg vil ikke si hvor høy lønna er. Men han sier at i administrasjonen for de to barnehagevirksomhetene er det to som har lønn etter PBL-tariffen for styrere. Han har litt mer enn dem. Det er fordi han, i tillegg til å være økonomiansvarlig, også er it-ansvarlig og regnskapsfører. Ifølge PBL er gjennomsnittslønna for styrere i deres medlemsbedrifter 580 840 kroner i året.

Raymond Frivåg spør seg umiddelbart om det er de samla administrasjonskostnadene til de to barnehagevirksomhetene som er blitt forveksla med lønnsutbetaling til ham.

 

Fått nok av uthenging

Tina Frivåg-Hansen er søster til Raymond Frivåg. Hun eier de to selskapa sammen med sin mann.

– Jeg hjalp søstera mi med å starte det hele i 1996. Jeg arbeida her hele tida etterpå, med unntak av om lag tre år. I 2015 kom jeg tilbake igjen, sier han.

Raymond Frivåg er ganske oppgitt over initiativet fra departementet.

– Vi har fått nok av negativ kritikk og uthenging i disse åra, sukker han.

Departementet ber også om gransking av en av Norges største barnehagekjeder.

 

Powered by Labrador CMS