– Endelig tar barnehagelærerne plass i Utdanningsforbundet

– Jeg kjenner det nesten helt fysisk i kroppen, hvor bra det er, sier barnehagelærer Mona Nicolaysen om engasjementet for barnehagelærerne i Utdanningsforbundet

Nicolaysen sier hun er fylt av håp på barnehagelærernes vegne.

Utdanningsforbundet i Telemark går inn for at barnehagelærerne overføres til kapittel 4c i KS-området, og dermed kommer inn på en ordning med 16 års lønnsstige slike øvrige lærere er.

Årsmøtet går også inn for etterutdanning for barnehagelærerne. Forslagene skal endelig stemmes over senere.

– Dette er det tredje fylkesårsmøtet etter hverandre som jeg har vært på. Det har skjedd en gledelig forandring for oss barnehagefolk. Symbolsk er det veldig viktig at det står om barnehagelærerne i vedtakene våre. Det har stor betydning for et fagforeningsmenneske, sier Nicolaysen til Utdanning.

Hun sier at hun fortsatt kjenner på at barnehage henger litt etter.

– Men vi venter forhåpningsfullt på at det kommer ordninger med videreutdanning, og forslaget om at vi kommer med i 4c, det er jo nærmest utopisk, men jobb for det – får dere dette til, er det helt rått, sa hun til årsmøtet.

UDF i Telemark er også opptatte av at barnehagelærerne får tallfestet tid med barna.

– Hver gang en barnehagelærer tas ut i et møte, enten det er med foreldre eller med PPT eller administrasjon, så går dette utover barnas tid med læreren. Derfor må vi sikres tid med barna slik lærerne er sikret tid til undervisning, sier Mona Nicolaysen.

Powered by Labrador CMS