Virusmutasjonen stanser barneidrett i Oslo-området

Stans i barneidretten er blant tiltakene som innføres for ti kommuner i forbindelse med et utbrudd av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo.

Blant tiltakene som ble presentert av regjeringen i dag for Oslo-regionen, er stans i breddeidrett for barn og voksne. I tillegg skal svømmehaller, treningssentre og andre steder hvor det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter, stenges.

Det gjelder Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo.

Lørdag ble det kjent at skoler og barnehager i Oslo-regionen er på rødt nivå. Tiltakene gjelder fra lørdag 23. januar fra klokken 12 og vil i første omgang vare til og med 31. januar.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Det er høy mobilitet i området og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag. Dersom virusmutasjonen sprer seg i Oslo, vil det være svært vanskelig å forhindre spredning til resten av landet. Regjeringen innfører derfor kraftige tiltak i ti kommuner, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tidligere denne uken anbefalte regjeringen stans i alt seriespill i toppidretten i Norge i to uker. Det rammet hallidrettene håndball, ishockey, volleyball, basketball, curling, innebandy, futsal, i tillegg til utendørsidretten bandy. Samtidig ble det åpnet opp for at barn og unge igjen kunne trene som normalt, men den muligheten forsvinner igjen nå, i første omgang fram til månedsskiftet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS