Her får du fire gode råd til hvordan du kan få en god start på arbeidshverdagen etter ferien. Foto: Fernando Audibert, Free images
Her får du fire gode råd til hvordan du kan få en god start på arbeidshverdagen etter ferien. Foto: Fernando Audibert, Free images

Slik kommer du best i gang etter ferien

Prioritering av arbeidsoppgavene, refleksjon over arbeidssituasjonen din og det å være bevisst på å spre glede, er noen gode råd til hvordan du kan komme godt i gang på jobb etter sommerferien.

Publisert

August er den måneden i året arbeidsgleden er størst, viser en noe uformell undersøkelse som danske Arbejdsglæde har gjennomført, ifølge folkeskolen.dk.

– Det er når man har kommet tilbake fra ferie at arbeidsgleden er størst. Det store spørsmålet er hvordan man kan få det til å vare, sier Arlette Bentzen i Arbejdsglæde.

– Som lærer er det stadig noe nytt å forholde seg til, du møter nye barn, nye foreldre og kanskje en ny klasse å forholde seg til. På begynnelsen av et nytt skoleår er det er det mye nytt å sette seg inn i, sier hun.

Det er viktig å prioritere hva som er viktig å løse her og nå, og hva som kan vente.

– Start rolig opp og tillat deg å være litt bakpå med de oppgavene som tåler å vente litt. Det er det viktigste rådet, sier hun.

Bentzen gir deg fire gode råd for å komme i gang etter sommerferien.

 

1. Reflekter.

Hvis du ikke har gjort det i sommerferien, se tilbake til den første halvdelen av arbeidsåret. Er det noe som har gitt deg arbeidsglede, sørg for å fortsette med det. Er det derimot noe som har ødelagt arbeidsgleden, må du få gjort noe med problemet. Tenk også framover. Det er rett etter ferien vi får de beste ideene.

 

2. Tilby å hjelpe.

Når du er tilbake på jobb og i gang med arbeidet, hvorfor ikke tilby å hjelpe noen? Du har sikkert en kollega som har oppgaver liggende. Har du overskudd, så del av det. La kollegene få en god opplevelse de første dagene på jobb.

 

 

3. Bestem deg for å være glad.

Bestem deg for å ha arbeidsglede. Gjør rett og slett mer av det som gjør deg glad. Det betyr ikke at du skal gå rundt å være fjollete, det handler om å være oppriktig glad. Vi er alle forskjellige og viser glede på forskjellig vis. Av og til skal du stoppe opp og kjenne etter hvordan du har det.

 

4. Spre arbeidsglede.

Bestem deg for å skape arbeidsglede for dine kolleger. Gjør en liten ting hver dag for å gjøre en kollega glad. Tilby å hjelpe, hent en kopp kaffe, gi ros der det fortjenes eller noe annet som gjør andre glad. Og husk alltid å si «god morgen» hver morgen.