Bystyrerepresentantene Mehmet Kaan Inan (H) (bildet) og Bjørn Revil (FNB) vil be om høring om varslingsrutinene i Oslo kommune.
Bystyrerepresentantene Mehmet Kaan Inan (H) (bildet) og Bjørn Revil (FNB) vil be om høring om varslingsrutinene i Oslo kommune.

Vil ha høring om varslingsrutinene i Oslo kommune

Etter oppslag i Avisa Oslo om kritikkverdige forhold i osloskolen vil bystyrerepresentanter for Høyre og FNB be om høring om varslingsrutinene i kommunen.

Publisert

Det skriver Avisa Oslo.

Avisen har fortalt historien til Siv Presthus som gjentatte ganger har varslet om det hun mener er "forferdelige forhold" i ved Ammerud skole i Oslo, men har opplevd at hun aldri er blitt hørt.

Nå har Presthus, sammen med Utdanningsforbundet, saksøkt Oslo kommune. Hun har søkt om erstatning blant annet på grunn av brudd på taushetsplikten, manglende lovpålagt tilrettelegging, samt mobbing og trakassering. Rettssaken starter i september.

Vil be om høring

Avisa Oslo skriver at de har snakket med 20 tidligere ansatte ved Ammerud skole som sier at de har sluttet helt eller delvis på grunn av et uakseptabelt arbeidsmiljø ved skolen.

Nå vil bystyrerepresentantene Mehmet Kaan Inan (H) og Bjørn Revil (Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB) be om høring om varslingsrutinene i kommunen. De uttaler til Avisa Oslo at de mener byråd for kunnskap og oppvekst, Inga Marte Thorkildsen (SV) "ikke har tatt tak i ting" og "peker videre oppover eller nedover eller bortover".

Inan mener en høring er nødvendig for å få frem hvordan varslingssystemet fungerer og hva som ikke fungerer.

– Det er ikke noe problem å se på disse rutinene. Det trenger ikke ta år og dag. Man bare sier at sånn sier loven at det skal være, så gjør vi det sånn, sier han.

– Du skal ikke trenge å gå til sak mot din egen arbeidsgiver for å bli hørt.

Inga Marte Thorkildsen svarer at hun gjerne vil være med å diskutere varslingsrutinene i Utdanningsetaten.

– Å sikre gode varslingsrutiner er en viktig del av det å være arbeidsgiver, og noe jeg tar på største alvor, sier Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS