Kvinnelig elev dømt for vold mot lærer

En elev i tredje klasse på videregående slo læreren. Hun er nå dømt til fengsel i seks måneder, skriver Moss Avis.

Publisert

Kvinnen er nå 20 år, og ble i Moss tingrett dømt for å ha utsatt læreren for grov kroppsskade. Hun ble dømt til fengsel i seks måneder og til å betale læreren 50.000 kroner i erstatning, ifølge Moss Avis. (Krever innlogging)

Eleven har innrømmet at hun slo læreren med knyttet neve i ansiktet etter en episode på skolen i november i fjor. Eleven hadde tatt med seg snø inn i skolebygget. Læreren ba henne gå ut med snøen. Hun hevdet i retten at hun først ble dyttet i ryggen av læreren, og at han senere grep henne så hardt i armen at hun fikk blåmerker. Dette skal hun ha tatt bilder av, men hun sa at bildene var blitt borte. Retten mente at det ikke var kommet noen bevis på at læreren var hardhendt, og at han gjorde det en lærer bør gjøre i en slik situasjon.

 

Lærere har et særskilt vern

– Det er viktig at lærerne føler seg trygge. Utviklingen av lovverket har ført til at elevenes rettigheter har blitt stadig bedre, mens lærernes rettigheter har blitt svakere, mener hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Østfold, Rune Karlsen til Moss Avis.

– Derfor er det så bra ta retten har tatt læreren på alvor i denne saken, sier Karlsen.

 «Læreren er gitt et særskilt vern etter straffeloven for å ha trygghet på jobb, og det at skaden ble påført en lærer på jobb taler i skjerpende retning,» står det i dommen. Eleven har anket dommen.

– På vegne av lærerstanden vil jeg være prinsipielt fornøyd med dommen, om den stadfestes av lagmannsretten, sier læreren til Moss Avis.

 

Powered by Labrador CMS