Pakket og klart til desember, denne er fra et tidligere år.

Lager julekalender til de ansatte med ekstra fritid og overraskelser

Hver jobbdag i adventstiden er det felles trekning i Sofusbarnehagen i Bergen med gaver til de ansatte. Enkelte dager kan vinneren få fri resten av dagen, og styreren tar på seg jobben til den som vant.

Publisert Sist oppdatert

Ved Sofusbarnehagen som ligger i Breistein rett utenfor Bergen har de hatt adventskalender til de ansatte i mange år. Styrer Aina Nottveit Bruvik (33) har laget den i så mange år at hun ikke er helt sikker på når hun begynte.

– Jeg har vært styrer her i ti år og begynte veldig tidlig med dette. Det er veldig populært blant de ansatte og de begynner nedtellingen nå i november. De sier sånne ting som at nå er det bare 20 dager til vi begynner med trekning av julekalenderen, forteller Breivik.

Aina Nottveit Bruvik

Hverdagsmagi

Styreren begynner i god tid med planleggingen av gavene. Det å pakke inn og lage den er noe hun synes er gøy.

– Det aller morsomste for meg er å se på at de pakker opp.

Styrer Aina putter smått og stort inn i pakkeposene, alt fra flakslodd, sjokolader og større ting. Av og til er det et bilde av en ting som ikke får plass i posen, med beskjed om hvor du kan finne denne tingen. Men hun gir også bort av sin egen tid.

– Ja noen dager får vinneren lengre pause ved at jeg stepper inn eller at de vinner fri resten av dagen og jeg tar over resten av arbeidsdagen til vedkommende. Jeg liker å være på avdelingene sammen med barna og er det så ofte jeg kan, så å gi det i påskjønnelse er ikke et stort offer for meg. Men for den som får overraskende fri er det ofte en fin adventsgave som de setter pris på, forteller Aina.

Styreren er utdannet barnehagelærer og er medeier i barnehagen. Hun anslår at hun bruker om lag to til tre tusen kroner på kalenderen.

– De timene jeg legger ned ekstra i barnehagen er ikke medregnet.

Lyspunkter

Hun har blitt kontaktet av flere barnehager etter at hun postet et innlegg på Facebook om kalenderen til sine ansatte.

– Jeg har tilpasset kalenderen til personalet her som jeg tror at jeg kjenner godt. Andre barnehager kan tilpasse det til sine ansatte og sitt budsjett. En kan jo legge inn den beste parkeringsplassen nest uke, en gåtur med en kollega eller hva som passer dine ansatte i kalenderen. I disse tider er det viktig å finne lyspunkter, sier Aina.

De først kalenderne hun laget var i mindre skala enn de hun lager i dag.

– Men den kostnaden vi legger inn får vi igjen ved ha ansatte som er enda mer fornøyd og det gagner barna og barnehagen, sier Aina.

Styrer Aina er glad i å lage hverdagsmagi for både ansatte og barn. Hver dag klokka 12 er det trekning og alle som er på jobb er med i trekningen.

– Det pleier å fordele seg sånn at alle vinner noe, men de ansatte her er også rause og deler med hverandre, forteller Aina.

Hun har selv gått i Sofusbarnehagen som barn og er i dag medeier og styrer der.

– Barnehagen ble startet i 1989 og jeg var ett av de første barnene som begynte her. På en måte så er jeg nesten vokst opp i barnehagen jeg i dag er med på å drive. Personalet trenger en oppmuntring i disse tider. Har personalet det bra er det bra for barna og barnehagen, sier Aina Nottveit Bruvik.

Powered by Labrador CMS