Oslos byrådsleder roste miljøaktivistene

– Den unge generasjonen har brølt. De har streika. Og det skal vi være glade for, sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fra talerstolen i Folkets hus.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen mener klimaengasjementet blant ungdom har bidratt sterkt til å påvirke valgresultatet.

– Klimautslippene går ned i Oslo og opp i Norge. Klimakrisen skal ikke løses av noen andre et annet sted til en annen tid. Alle tjener på et samfunn som er i balanse med naturen, sa han.

Johansen er optimistisk for at partiet kan bli gjenvalgt. Skjer det, er det første gang Arbeiderpartiet har opplevd et gjenvalg på 50 år.

Vil at samarbeidspartnerne skal vise raushet

– Vi har fått fornya tillit til vår retning i Oslo, til våre løsninger. Høyrekreftene har gått tilbake etter fire år i opposisjon, sa Johansen da han gikk på talerstolen klokka 23.40.

Johansen er klar til å forhandle med de andre rødgrønne partiene.

Vi skal være rause med SV, MDG og Rødt og da forventer vi at de skal være rause tilbake.

Han takket alle som har stått på i valgkampen og nevnte AUF, som vant skolevalget, spesielt. Han takket også alle på rådhuset.

På tross av et svakt valgresultat for Arbeiderpartiet, både på landsbasis og i Oslo, har verken partileder Jonas Gahr Støre eller byrådsleder Raymond Johansen noen planer om å gi seg. - Nå snur vi timeglasset og går igang igjen, sa Støre fra talerstolen. Foto: Marianne Ruud

Må bygge broer

I sin tale var Johansen også opptatt av lavinntektsfamilier og av å bygge bro mellom ulike sosiale klasser i hovedstaden.

– Her i byen bor noen av de aller fattigste og noen av de aller rikeste. Jeg gikk fra Lindeberg til sentrum i dag tidlig, sa Raymond Johansen, og ramset opp de forskjellige bydelene han hadde passert og skrøt av hvor fine de er.

– Vi skal ta inn over oss at i arbeiderbevegelsen er det en del som er redde for at et grønnere samfunn ikke har plass til dem, at de mister jobben, at de må betale mer. Da må vi greie å bygge broer. Og bare vi kan bygge broene til de som bor i ytre by, sa han.

Johansen er dessuten stolt av at Oslo for første gang ble kåret til Norges mest næringsvennlige kommune av NHO.

Huseiernes landsforbund har beregnet at inntektene fra eiendomsskatt på landsbasis vil beløpe seg til 7,9 milliarder for 2019.

– I Arbeiderpartiet har vi alltid sett helheten. Vi skal nå ta inn 620 millioner i eiendomsskatt. Vi har også fått til en krafttransaksjon, som gir oss en milliard ekstra. Dette skal vi bruke på en god fordelingspolitikk. Arbeiderpartiet er garantisten for det. Det skal vi fortsette å være, sa Johansen.

Powered by Labrador CMS