Passer uniformen? Våren er tiden for å sjekke at alt sitter som det skal. Tamburmajor Silje Villa og flaggjente Mathea Standal Røv får hjelp av Siri Nielsen Sæther fra uniformskomitéen.
Toneregn Folk stopper opp selv om korpset bare øver og været er slik at man helst vil fort i hus. Trompetistene Yngvild Hagemo go Stella Kirkvold går bak trombonistene Birk Brunborg Kjenstad og Even Magnussen Stendal.
Med hjertet på rett sted Mat må til på et korpsseminar. Vaffelhjerter banker for korpsmusikk.
Opp Nitti musikanter mellom sju og tjue år utgjør «Småbispan». Lars Bjerke Thu er far til tre av dem. Som gutt spilte han sjøl klarinett i Bispehaugen skolekorps. – Vi rekrutterer godt. Det gjør stort sett alle de andre skolekorpsa i Trondheim også, sier han.
I et skolekorps er alle gode nok. Ingen må sitte på benken mens de andre spiller. «Småbispan» i Trondheim starta marsjen i 1909, og de marsjerer fortsatt.
Starta med gutta Norske guttemusikkorps' landsforbund blei stifta i 1918, og Norges Musikkorps Forbund regner det som sin start. Korps for voksne mannfolk kom med i organisasjonen etter krigen. Først i 1956 fikk jentene marsjere inn, og da skifta organisasjonen til navnet den har i dag.
I et skolekorps er alle gode nok. Ingen må sitte på benken mens de andre spiller. Ungdommer og små barn spiller side om side. Gutter og jenter er på samme lag. – Det store fellesskapet i korpset er høyt verdsatt av svært mange korpsmusikanter, sier leder i styret for Bispehaugen skolekorps Lars Bjerke Thu.
Hold takten Alle må følge slaga til Brage Haave Lein når korpset marsjerer. Men ellers er allsidigheten i korpset stor. Sang, dans og teater, musisering med elgitar og andre band-instrumenter hører med blant aktivitetene. – Det kan naturligvis ligge en fare i det å spre seg på for mye. Men vi tror vi rekrutterer bedre ved å være allsidige, sier Lars Bjerke Thu.
(til lignende bilde) Opp Nitti musikanter mellom sju og tjue år utgjør «Småbispan». ... *** Local Caption *** Korpset kommer! "Småbispan" i Trondheim starta marsjen i 1909, og de marsjerer fortsatt.

I et skolekorps er alle gode nok. Ingen må sitte på benken mens de andre spiller

«Småbispan» i Trondheim starta marsjen i 1909, og de marsjerer fortsatt.

Publisert Sist oppdatert
Powered by Labrador CMS