Lærer kan bli «Norges smarteste»

Øystein Grøndahl er nå i semifinalen i TV-serien «Norges smarteste». Til daglig underviser han i matematikk og fysikk på ingeniørutdanningen ved Høgskolen Stord/Haugesund (HSH).

Publisert

Sist fredag ble det klart at høyskolelærer Øystein Grøndahl (29) går videre til semifinalen i NRK-serien «Norges smarteste».

I forrige episode av NRK-programmet stilte Grøndahl i Pedagogstudentenes t-skjorte med «Superlærer-logo» på brystet. Utdanning er nysgjerrig på klesvalget, som også ble kommentert av programleder Nadia Hasnaoui.

– Jeg er jo lærer og jeg er stolt av yrket mitt. Dessuten synes jeg t-skjorta er kul, sier Grøndahl til Utdanning. I tillegg til ingeniørutdanning har han studert romfysikk på Universitetet i Bergen. Han har også studert japansk.

Grøndahl tok ingeniørutdanning på Høgskolen Stord/Haugesund. Etter studiene begynte han å undervise. Det likte han så godt at han bestemte seg for å bli lærer. Mens han studerte pedagogikk var han aktiv i Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet (PS). På Pedagogstudentenes siste landsmøte var han å finne i landsmøtesalen, der han ble valgt til å sitte i valgkomiteen til PS.

 

Blant de utvalgte

– Hvorfor meldte du deg på konkurransen?

– Jeg så annonsen på NRKs nettsider og syntes det virket spennende. Plutselig var jeg med i en krevende utvelgelsesprosess der alle deltakerne ble intervjuet, sier Grøndahl.

Han endte til slutt som en av de 25 deltakerne. Alle åtte episoder er nå innspilt, men Grøndahl nekter å røpe hvordan det gikk til slutt.

– Følg med på serien, er hans oppfordring.

I neste episode er jeg ikke med. Men fredag 2. oktober sendes semifinalen. Der deltar jeg. Finalen sendes på NRK 16. oktober.

 

Fortsatt tillitsvalgt

– Du var tidligere tillitsvalgt i Pedagogstudentene. Nå er du tillitsvalgt i NITO. Hva betyr arbeidet som tillitsvalgt for deg?

– Jeg bruker mye tid på det og synes det er veldig gøy. Jeg har blitt kjent med masse flotte folk både i Pedagogstudentene og i NITO. Nå er jeg tillitsvalgt for NITO på fylkesplan i Rogaland. Dessuten er jeg valgt inn i NITO-studentenes valgkomité.

– Hvordan har responsen vært på deltakelsen din i programmet?

– Jeg har fått masse støtte fra familie, studenter, lærerkolleger, venner og kjente. Det hagler inn med meldinger, blant annet på Facebook. Det er bare gøy. Til å begynne med syntes jeg det var litt skummelt å risikere å dumme meg ut for alle som ser programserien. Men da vi først kom i gang med innspillingen, gikk det greit. De jeg konkurrerte med var utrolig dyktige, sier han.

– Hvordan takler du din nye kjendisstatus?

– Med stor ro. Når serien er over, blir jeg nok fort glemt igjen, tror Grøndahl.

Han vokste opp i Groruddalen i Oslo. Nå bor og jobber han i Haugesund. 

 

Powered by Labrador CMS