Pensjon er det store stridsspørsmålet i streiken ved Skagerak International School i Sandefjord. Foto: Harald F. Wollebæk
Pensjon er det store stridsspørsmålet i streiken ved Skagerak International School i Sandefjord. Foto: Harald F. Wollebæk

Skagerak-streiken: Skolen tilbyr lokal pensjonsavtale

Ledelsen ved Skagerak International School er villig til å komme de 36 streikende lærerne i møte. Direktøren sier nå at han kan tilby en lokal avtale om pensjon.

Publisert

– Vi føler at vi har kommet de streikende i møte nå, sier Hans Jørgen Firing, direktør ved Skagerak International School.

I snart en uke har over halvparten av lærerne ved skolen streiket. Den private skolen ligger i Sandefjord og har både barnehage, barne-, ungdoms- og videregående skole.

Lærerne er tidligere blitt tilbudt en tariffavtale som er forhandlet gjennom skolens organisasjon, Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Utdanningsforbundet har tidligere forsøkt å få til en løsning med Abelia, men har ikke fått pensjon inn i den sentrale tariffavtalen. Lærernes forbund forhandler nå direkte med skoleledelsen, og håper de vil akseptere lærernes forslag til avtale.

– Vi har et forslag til en tariffavtale som inneholder lønn, arbeidstid, sosiale rettigheter og pensjon. Dette er hva lærerne vil ha. Det er kun pensjon som hindrer at vi enes, sier Anne Yun Rygh, fylkesstyremedlem i Utdanningsforbundet Vestfold.

Direktøren bekrefter at Abelia-avtalen ikke omhandler pensjon.  

– Det stemmer at avtalen omfatter alt utenom pensjon. Men vi kan gå med på en lokal avtale om pensjon, sier Firing.

Er lærerne villige til å akseptere en lokal pensjonsavtale?  

Vi forhandler med skolen og Abelia, ikke i media, sier Rygh.

Powered by Labrador CMS