Solhjell knuste Abid Q. Raja i sjakk

Kunnskapsministeren vant en overlegen seier i sjakk over Abid Q. Raja i helga.

Publisert Sist oppdatert

Abid Q. Raja (V) utfordret kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) til lynsjakk i Spikersuppa i Oslo.  Det endte med 3-0 til kunnskapsministeren og Raja konstaterte at han må trene mer.

Et lite publikum hadde samlet seg i musikkpaviljongen i Spikersuppa i Oslo sentrum for å se de to politikerne møtes til en spennende duell i lynsjakk lørdag formiddag.

Det var etter at både Solhjell og Raja hadde møtt den kjente sjakkmesteren Magnus Carlsen til duell i slutten av august, at kunnskapsministeren følte seg litt ovenpå og skrev på nettsamfunnet Twitter: ”Eg trur nok eg klarte meg betre enn Abid Q. Raja, ja. Eller kva seier du Abid? Du gjekk så fort?”

Utfordret Solhjell

Det ville Raja ikke ha på seg og utfordret like gjerne kunnskapsministeren til duell. Solhjell var litt nervøs for at han ble nødt til å bite i seg utsagnet sitt,

Men da kunnskapsministeren lørdag hadde vunnet andre runde med sjakk matt etter kun 13 trekk, konsentrerte Raja seg ekstra godt i tredje runde og den ble ifølge ekspert og dommer Torgeir Bae fra Sjakkhuset, ganske jevn. Men Solhjell stakk av med seieren også i runde tre.

Utfordret dommeren

Med seieren følte kunnskapsministeren seg igjen ovenpå. Dermed kastet han jakka på nytt og utfordret like gjerne dommer Torstein Bae til duell. Denne gangen var det Solhjell som ble knust. Bae er en dyktig sjakkspiller med rundt 2400 i rating.

Solhjell sier han var en aktiv sjakkspiller til han var rundt 12 år, men kunnskapsministeren viste at han har holdt kunnskapene ved like. Også Raja er en meget habil sjakkspiller, konstaterte Bae som er med på å drive Sjakkhuset i Oslo.

– Må bli minister

– Jeg tror jeg må bli minister, så jeg får litt mer tid til å trene sjakk på kontoret, sa Raja spøkefullt etter kampen.

– Ja, hvis du ønsker deg god tid på kontoret, kan jeg anbefale å si ja til en ministerpost, svarte Solhjell  like spøkfullt tilbake.

Etter matchen fikk Solhjell sin lille sønn Peter på fanget.

– Nå kan du være skikkelig stolt av pappaen din, sa Raja.

Powered by Labrador CMS